Punt divers

Montserrat vetlla per la gestió en turisme accessible

Montserrat és una de les 19 destinacions accessibles de Catalunya inclosa dins el programa 'Turisme per a tothom'. Aquest dimarts ha acollit una jornada de sensibilització sobre turisme i accessibilitat en la qual s'han posat damunt la taula algunes recomanacions per gestionar espais i serveis en l'atenció a persones amb discapacitat. Diego Gonzàlez, assessor de turisme accessible de Turisme de Catalunya, ha destacat que el mercat potencial de turistes amb discapacitat està augmentant la qual cosa fa que els equipaments turístics catalans estiguin cada vegada 'més preparats'. Gonzàlez ha remarcat que Montserrat és un exemple d'accessibilitat.

Diego Gonzàlez, assessor de turisme accessible de Turisme de Catalunya, ha destacat que Catalunya és un dels llocs a l'Estat que té més destinacions accessibles amb un total de 19. En aquest sentit, segons Gonzàlez, Catalunya està a l''avantguarda' del turisme accessible. Montserrat és un d'aquests 19 destins i un 'exemple' de destinació per a persones amb discapacitat. Gonzàlez recorda que el trenet turístic que recorre els diferents espais del monestir està preparat per a les persones sordes. Gonzàlez ha explicat que el mercat de turistes amb discapacitat ha anat augmentant. Per aquest motiu es van implementat sol·lucions per tal de facilitar l'accés a les persones amb discapacitats sensorials. En aquest sentit ha posat com a exemple les maquetes per a persones cegues i els plànols en alt relleu. També ha recordat el projecte 'La mirada dels sentits', que impulsa la Diputació de Barcelona, amb la voluntat de fer accessibles els museus a les persones amb discapacitat.La jornada s'ha fet a partir del treball realitzat entre el Patronat de la Muntanya de Montserrat, l'Abadia de Montserrat, els portals d'entrada a Montserrat, la Cambra de Comerç de Catalunya i la Diputació de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.