Condemnen deu joves acusats d'un atac racista a una família magribina de Sant Vicenç de Castellet

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a penes que oscil·len entre els sis mesos i els catorze anys i mig de presó nou joves que la matinada del 15 de juny del 2002 van llançar un artefacte explosiu contra la casa d'una família magribina, a Sant Vicenç de Castellet, i van apallissar brutalment un conegut de la família que dormia al domicili. Un desè acusat per l'agressió ha estat condemnat a pagar una multa i una jove que també havia estat processada ha quedat absolta.

La sala castiga amb les penes més elevades –entre dotze anys i mig i catorze anys i mig de presó– Raúl Roca Solaz, Antonio Suárez Gorrera i Jordi Martínez Cánovas, en considerar-los els líders del grup que va cometre l'agressió. Segons la sentència, el 14 de juny del 2002, els tres processats van discutir amb uns magribins i es van agredir mútuament. Després de la baralla, van anar a un bar i van comentar l'incident amb els joves que eren al local, amb els quals van acordar venjar-se dels magribins. Ja de matinada, els agressors es van armar amb pals i, cobrint-se la cara amb passamuntanyes i cascos alguns d'ells, es van dirigir al domicili de les víctimes i van intentar assaltar-lo. Martínez, Suárez i Roca, a més, van llançar l'artefacte contra una finestra i, quan un dels ocupants del domicili va sortir per recriminar-los la seva acció, els agressors el van apallissar brutalment, tot cridant: «Venim a matar moros.» El tribunal, que qualifica els fets de «salvatjada», defineix els joves com uns «subjectes pletòrics d'odi» i considera que cinc d'ells van actuar amb un «veritable ànim de matar». Tot i així, l'Audiència entén que els joves no van cometre l'agressió per motius racistes –tal com mantenien les acusacions–, sinó que van actuar per venjança. Ara, els agressors hauran d'indemnitzar la víctima amb 72.640 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.