Punt divers

Els Mossos detenen nou persones més per robar dos quilòmetres i mig de coure a Súria

Els Mossos d'Esquadra han detingut nou persones acusades de furtar dos quilòmetres i mig de cable de coure d'una línia d'alta tensió a Súria (Bages) valorats en 2.800 euros. Es dóna el cas que la setmana passada ja es van practicar tres detencions pel mateix delicte i en la mateixa línia. No obstant això, els nous detinguts no tenen cap tipus de relació amb aquest primer cas, segons han informat des dels Mossos d'Esquadra. Els nou detinguts són tots de nacionalitat romanesa, estan establerts a l'àrea metropolitana i tenen edats que van entre els 18 i els 36 anys. Tots nou tenen antecedents per delictes contra el patrimoni. Després de declarar davant del jutge han estat posats en llibertat amb càrrecs.

Els detinguts circulaven en direcció a Barcelona amb una furgoneta quan un control de seguretat ciutadana dels Mossos d'Esquadra els va interceptar a l'alçada de Sant Vicenç de Castellet. Inicialment, el conductor va reduir la marxa, però en passar per davant dels agents va accelerar i va fugir. Un quilòmetre més enllà, una patrulla dels Mossos va aconseguir aturar-lo.A l'interior del vehicle hi havia un conductor i l'ocupant i darrere set persones més que s'amagaven sota de mantes. En la inspecció que van fer els agents a l'interior de la furgoneta hi van trobar catorze rotlles de coure, amb un pes total de 1.700 quilos. El cable de coure faria 2,4 quilòmetres de longitud si s'estirés i estaria valorat en uns 2.800 euros. També s'hi van trobar eines per tallar el coure.Les comprovacions fetes pels Mossos d'Esquadra han permès comprovar que el coure procedia de la mateixa línia d'alta tensió de Súria que la setmana passada ja havia estat objecte d'un robatori, però havia estat furtat d'un altre punt. Els Mossos han desvinculat aquest robatori del comès la setmana passada en aquesta mateixa línia d'alta tensió. En aquella ocasió es van detenir els tres autors d'un robatori de tres quilòmetres de cable de coure. Els tres també eren de nacionalitat romanesa i tenien antecedents per altres robatoris de cable de coure. Com els nou nous detinguts, van quedar en llibertat amb càrrecs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.