Punt divers

Torrefarrera acollirà una residència per a trenta persones amb discapacitat psíquica i trastorn de conducta

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i el president de l'Associació de Pares de Minusvàlids Psíquics (ASPAMIS), Josep Maria Serveto, han signat un conveni per construir una residència de trenta places per a persones amb discapacitat psíquica i trastorn de conducta a Torrefarrera. L'equipament es construirà en una finca propietat d'ASPAMIS situada al costat del Centre Ginesta de Torrefarrera. El departament subvencionarà amb 2.100.000 euros la construcció del centre i, un cop enllestit, també concertarà les places. Aquestes trenta places per malalts amb trastorn de conducta se sumaran a les 114 que ja s'ofereixen a quatre residències a la demarcació de Lleida.

Amb la futura construcció de la residència per a persones amb discapacitat psíquica i trastorn de conducta de Torrefarrera, el Departament d'Acció Social i Ciutadania compleix amb els objectius fixats a la programació territorial, que preveu la promoció de trenta places residencials per a persones amb trastorn de conducta. Aquest recurs es va incloure a la cartera de serveis socials per la necessitat d'introduir en els serveis residencials per a persones amb discapacitat psíquica la modalitat específica d'atenció a persones amb trastorn de conducta. La firma del conveni amb ASPAMIS, a més, dóna continuïtat a la tasca que Acció Social i Ciutadania fa a la demarcació de Lleida en favor de les persones amb discapacitat psíquica. Entre les actuacions més rellevants destaca la subvenció de 523.000 euros a la Fundació ASPROS per posar en marxa tres equipaments. Es tracta de la llar residència 'Candi Villafañe' de Lleida (deu places), la llar residència de Sidamon (deu places) i el Centre Especial de Treball 'Casa Nostra' a Sudanell, amb una ocupació de 35 places. També destaquen els 900.000 euros destinats a la construcció del centre ocupacional de 48 places de l'associació l'Estel de Balaguer A la demarcació de Lleida, la xarxa assistencial per a persones amb discapacitat psíquica la formen els centres ocupacionals, els centres d'atenció especialitzada, les residències i les llars residència. Actualment, en tots aquests serveis hi ha 1.896 places públiques i 247 més en desenvolupament. El Departament d'Acció Social i Ciutadania promourà, a més, 242 places fins el 2012.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.