Punt divers

La neu agafa al Port de la Bonaigua arribant a la cota 1.600

La neu ha començat a agafar aquest dijous al matí al Port de la Bonaigua (Pallars Sobirà), fins a superar els dos dits de capa al voltant del migdia. La nevada va començar la tarda de dimecres a la cota 2.100, al capdamunt del port. A les nou del matí de dijous la neu ja havia arribat 200 metres més avall, al refugi de la Mare de Deu de les Ares, arribant al migdia als 4 centímetres de gruix. La cota més baixa que ha quedat coberta per aquesta primera nevada de la temporada han estat els 1.600 metres, en aquesta zona del Pallars Sobirà, de moment la que ha registrat un gruix de neu més important a l'Alt Pirineu.

Al refugi de la Mare de Deu de les Ares, aquest dijous al migdia han hagut d'agafar altre cop la pala de treure neu del magatzem i deixar-la ben a mà, desprès de fer-la servir per primer cop aquesta temporada. El gruix de neu que han hagut de treure del camí d'entrada al refugi no és massa important, un parell de dits, però les baixes temperatures així ho demanaven davant el risc que geli. El responsable del refugi, Jordi Garcia, es mostrava molt content amb la neu caiguda encara que sap que les previsions meteorològiques són de millora de les temperatures i que per tant és previsible que aquest gruix de neu no tingui massa durada.Ha deixat de nevar a quarts de cinc de la tarda deixant un gruix definitiu d'uns vuit centímetres a la part més alta del port. L'estat de la carretera ha estat correcte en tot moment degut a la feina de les maquines llevaneus que han passar a partir de primera hora de la tarda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.