Punt divers

Els treballadors de Denso insisteixen en les mobilitzacions per evitar 85 acomiadaments

El comitè d'empresa de Denso, a Sant Fruitós de Bages (Bages), ha convocat per aquest dimecres una nova jornada de vaga per oposar-se als 85 acomiadaments que planteja la direcció de l'empresa. L'aturada serà de dues hores per torn i s'iniciarà a les quatre de la matinada. A banda de la vaga, el comitè també ha convocat una concentració que es farà cap a un quart d'una del migdia a les portes de la fàbrica abans de tallar el trànsit durant mitja hora a l'Eix Transversal. Aquesta serà la tercera mobilització dels treballadors de Denso des que l'empresa els va comunicar la decisió de rescindir 85 contractes de la plantilla. Aquest migdia comitè i direcció estaven reunits discutint sobre aquesta qüestió.

Des que Denso va comunicar al comitè la intenció d'acomiadar 85 persones, la principal reivindicació dels treballadors ha estat que es mantinguin tots els llocs de treball i que es busquin alternatives als acomiadaments. Per aquest motiu, els treballadors ja han fet altres accions de pressió en forma d'aturades i concentracions, la darrera el passat dissabte a Manresa, que va aplegar unes 300 persones. Després de la protesta d'aquest dimecres, una delegació del comitè d'empresa de Denso té previst reunir-se a Barcelona amb diputats dels grups parlamentaris d'ICV-EUiA, PSC i ERC. En aquesta reunió, a banda d'exposar-los la situació, el comitè els reclamarà el suport de l'administració per evitar la pèrdua d'ocupació. Els membres del comitè que no assisteixin a la reunió es quedaran concentrats a les portes del Parlament.El comitè planteja a Denso que obri un pla de baixes incentivades o que es presenti un expedient de regulació d'ocupació temporal que afecti tota la plantilla durant un any i de forma rotatòria. Per als representants dels treballadors, els acomiadaments no estan justificats els acomiadaments ja que Denso té beneficis. Dedicada la fabricació de components electrònics per a l'automòbil, Denso té una plantilla de 674 treballadors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.