Punt divers

Es manté activat l'Infocat per l'elevat risc d'incendi tot i que es dóna per finalitzada l'onada de calor

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) manté activada la fase d'emergència-1 de l'Infocat per l'elevat risc d'incendi tot i que es dóna per finalitzada l'onada de calor, segons han informat des del Cecat. Continua la limitació en algunes comarques per realitzar activitats forestals, així com la restricció d'accés a determinats massissos com Muntanyes de Tivissa-Vandellós, de Prades, Serra del Montsant, les Gavarres, Massís de Cadiretes i als Ports de Tortosa-Besseit. A la major part del territori queden anul·lades totes les autoritzacions per fer foc.

Segons les darreres informacions del Servei Meteorològic de Catalunya, es dóna per finalitzada l'onada de calor. Per aquest dissabte està prevista la disminució de les temperatures, així com la pujada de les humitats, ja que, encara que a les primeres hores del dia el vent encara bufarà de ponent, després girarà a marinada.El risc d'incendi per als propers dies, però, encara és molt elevat a la major part del territori català. Per això, es recomana que s'extremi la vigilància, sobretot a les següents comarques: L'Alt Camp, l'Alt Empordà, l'Alt Penedès, L'Alt Urgell, L'Anoia, el Bages, el Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Empordà, el Baix Llobregat, el Baix Penedès, el Barcelonès, el Berguedà la Conca de Barberà, el Garraf, les Garrigues, la Garrotxa, el Gironès, el Maresme, el Montsià, la Noguera, Osona, el Pallars Jussà, el Pla de l'Estany, el Pla d'Urgell, el Priorat, la Ribera d'Ebre, la Segarra, el Segrià, la Selva, el Solsonès, el Tarragonès, la Terra Alta, l'Urgell, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. De la mateixa manera, es recorda la recomanació de limitar les activitats en zona forestal a les que siguin estrictament necessàries, entre la una i les sis de la tarda i fins a nou avís, a totes les comarques esmentades al paràgraf anterior, es a dir, a tot el territori català, amb l'excepció de l'Alta Ribargorça, la Cerdanya, el Pallars Sobirà, el Ripollès i la Val d'Aran. A més a més, es manté la restricció d'accés a totes aquelles persones que no tinguin una relació de veïnatge als següents massissos: Muntanyes de Tivissa-Vandellós, de Prades, Serra del Montsant, les Gavarres, Massís de Cadiretes i als Ports de Tortosa-Besseit.Així mateix, per tal de col'laborar en la protecció de les persones i els béns es recorda la recomanació de llaurar els camps de les comarques que es troben en nivell 2 del Pla Alfa del Departament de Medi Ambient i Habitatge, d'acord amb les següents prioritats: el perímetre de zones urbanes i el voltant d'habitatges i urbanitzacions aïllades, el voltant d'edificacions agrícoles i ramaderes, el perímetre de zones forestals i la resta de camps de rostoll. Com a conseqüència de l'activació d'aquest mateix pla, i per la previsió d'increment de risc d'incendi forestal, les autoritzacions per fer foc d'acord amb el decret 64/1995 queden anul'lades, incloses les autoritzades expressament i extraordinariament per la directora general de Medi Natural.Protecció Civil insisteix en què s'extremin les precaucions davant l'elevat risc d'incendis, i seguir alguns consells com no fer foc al bosc ni al voltant, no llançar llumins ni cigarretes, ni fer focs artificials en zones properes al bosc, no circular amb el vehicle fora dels camins autoritzats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.