Punt divers

Neix una nova associació d'oví i cabrum del Solsonès per comercialitzar xai i cabrit de qualitat

Un total de vuit explotacions ramaderes de la comarca del Solsonès, productores d'oví i cabrum, s'han associat per tal de donar a conèixer el seu bestiar, elaborat segons uns exigents criteris de producció. L'objectiu és promoure el consum de xai i cabrit de qualitat de la comarca. La nova associació s'anomena Associació de Criadors de Xai i Cabrit del Solsonès. Segons han explicat els promotors de la iniciativa, que ja fa temps que dediquen una especial cura als seus ramats, la intenció és posar de manifest que al Solsonès es produeix carn de qualitat. A més, també es vol que el públic en valori la diferència. Per això, durant la fira de Sant Isidre, es distribuiran 3.000 talls de xai.

Durant la Fira de Sant Isidre, que tindrà lloc del 14 al 16 de maig, es distribuiran uns 3.000 talls de xai per tal que els visitants i la pròpia població del Solsonès prengui consciència de la qualitat del xai i cabrit produït en aquest territori.El Consell Comarcal està impulsant, d'acord amb l'associació, una denominació de marca de producte, per tal que s'identifiqui aquest xai i cabrit de qualitat del Solsonès, seguint uns barems de producció i manipulació, similars als que està duent a terme el Ripollès en elaborats alimentaris de producció autòctona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.