Punt divers

El Catllar tindrà un nou Centre Penitenciari

CAMP DE TARRAGONA

El Govern ha impulsat aquest dimarts la construcció del nou Centre Penitenciari Mas d'Enric del Catllar (Tarragonès). Amb la licitació del projecte del nou equipament, s'ha de permetre millorar les condicions de tractament i reinserció dels interns del Camp de Tarragona. L'acord aprovat aquest dimarts correspon a la licitació de la construcció, conservació i explotació del nou centre penitenciari a través de l'empresa pública la societat Gestió d'Infraestructures, SA (GISA) que serà l'encarregada tant de la preparació del concurs públic, com de la contractació i del seguiment de les obres.

La nova presó, que es construirà a prop de l'AP-7, té un pressupost de 113.830.553 euros i disposarà d'una superfície de 65.000 metres quadrats amb capacitat per a 750 places (650 interns adults, 50 joves i 50 dones).

Aquesta construcció s'inclou dins una de les actuacions previstes en el Pla d'Equipaments Penitenciaris que té com a objectiu donar resposta al creixement de la població reclusa i la modernització de les instal·lacions. Aquest Pla preveu la construcció de vuit centres. Tres d'aquests nous equipaments previstos pel Pla, Brians 2, Lledoners, i el centre Joves Quatre Camins ja han entrat en funcionament i s'està construint un quart, el Centre Penitenciari Puig de les Basses (Figueres), que substituirà les presons de Girona i Figueres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.