Punt divers

Soskai de les Preses presenta un ERO temporal al·legant l'esfondrament d'un sostre per la neu

COMARQUES GIRONINES

L'empresa Soskai de les Preses ha presentat un Expedient de Regulació Temporal que afectaria entre sis i dotze treballadors al·legant l'esfondrament d'un sostre de la nau que tenen al polígon industrial per la nevada del 26 de desembre passat. La suspensió seria d'uns sis mesos però els treballadors s'hi han oposat al considerar que els motius reals no són aquests, ja que els afectats no treballen a la zona de l'esfondrament. El pròxim dimecres, el comitè d'empresa i UGT presentaran un informe a Inspecció de Treball en contra d'aquesta mesura, que 'no es correspon a la realitat'. L'empresa fabrica productes de plàstic, com ara taules i cadires, i té una plantilla d'uns 115 treballadors.

L'empresa va anunciar l'expedient el 5 de gener passat i des de llavors les converses entre els propietaris i el comitè d'empresa s'han trencat. Des d'UGT no es veu amb bons ulls aquesta mesura, no només perquè no hi veuen relació entre l'esfondrament i els treballadors afectats, sinó perquè denuncien que les raons que hi ha al darrere estan relacionades amb la baixada de producció. Segons diuen, cada any l'empresa experimenta una reducció de les comandes durant els mesos d'octubre i novembre i a partir del febrer es torna a reactivar la demanda. Els propietaris volen aprofitar l'esfondrament d'aquest sostre, diuen, per reduir el nombre de treballadors, una decisió que ni el comitè d'empresa ni el sindicat aproven. El pròxim dimecres tenen una cita prèvia amb Inspecció de Treball, durant la qual presentaran un informe que recollirà la seva oposició a l'ERO temporal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.