Punt divers

Els agents rurals intercepten dos caçadors furtius després d'abatre dos cabirols a Sarroca de Bellera

Agents rurals van interceptar diumenge dos furtius després de matar dos cabirols en una batuda de porc senglar al terme de Sarroca de Bellera. Durant la batuda, els agents rurals van observar algun dels caçadors participants disparant contra els cabirols que eren dirigits per les colles de gossos. Els agents van ser testimonis de la mort de dos cabirols per part dels caçadors. El cabirol és una espècie que, tot i poder-se caçar en les modalitats de batuda i acostament, està prohibit en aquesta època perquè els mascles estan desenvolupant les banyes i les femelles estan gestant les noves cries. La veda no s'obre fins el mes d'abril en la modalitat d'acostament i només per a mascles.

Segons fonts dels agents rurals del Pallars Sobirà, un cop acabada la batuda, els furtius es van dirigir cap als cabirols abatuts per tal d'esquarterar-los i traure'n la carn, transportar-la en motxilles i evitar així que els agents veiessin les peces de caça mortes il·legalment. En ser interceptats, els furtius van amagar la carn i van negar els fets. Els agents, però van localitzar una de les peces entre uns esbarzers i, posteriorment, van fer el mateix amb l'altre cabirol que havia estat abandonat enmig del bosc després de ser esquarterat. Els agents van denunciar els dos furtius per una infracció a la Llei de caça a més de comissar-los la carn que portaven i les restes del cabirol que es van dipositar en congeladors a l'oficina comarcal de Medi Ambient i Habitatge de Tremp. Així, els rifles utilitats per abatre els animals van ser lliurats a la Guàrdia Civil de Tremp. Els agents rurals recorden que infraccions com aquestes poden comportar una multa de fins a 1.800 euros cadascuna i el tancament de l'àrea privada de caça on s'han abatut els animals, d'acord amb el que preveu la llei i el reglament de caça i la Llei 42/2007, de patrimoni natural i biodiversitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.