Punt divers

Crear senders de llarg recorregut és una de les potencialitats i reptes de futur per l'Alt Pirineu i Aran

Durant la primera jornada del Curs de Gestió de camins i mobilitat a l'Alt Pirineu i Aran celebrada a Sort i organitzada per l'Institut de Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) s'ha parlat de la manca de senders de llarg recorregut i la necessitat de potenciar-los en aquest territori. Arcadi Castilló, director de l'IDAPA, ha explicat que la voluntat del curs és unir sinergies per treballar en la creació de senders de durada superior a la d'un dia que transcorrin per les diferents comarques del Pirineu. Castilló ha dit que aquest és un turisme emergent en aquest territori i s'ha de prendre exemple de d'altres països europeus.

Una de les assignatures pendents en el tema senders és la unificació d'una senyalització a nivell de Pirineu donat que cada administració o entitat que promou un itinerari utilitza uns senyalització diferent. Castilló ha dit que el curs ha de servir per treballar en aquest tema amb els diferents tècnics que treballen en la creació d'itineraris des de les diferents administracions.El director de l'IDAPA ha recordat que hi ha el Pla Estratègic de Senders de l'Alt Pirineu, redactat el 2007, que fa un estudi de l'oferta de senderisme i conclou que s'aprofiten molt les activitats de curt recorregut i que encara hi ha ventall de possibilitats molt ampli en els itineraris de durada superior a la d'un dia. Castilló aposta per fer recorreguts més dinàmics als tradicionals d'anar i tornar d'un mateix lloc i creu que cobrir aquest espai suposa una potencialitat molt important pel Pirineu encara. Els darrers anys ha proliferat la creació de diferents senders promoguts pels Ajuntaments o els Consells Comarcals i falta la creació de senders intercomarcals.Arcadi Castilló destaca com a sectors encara emergents de les comarques del Pirineu el de la neu en totes les seves modalitats i el del senderisme.En el curs, hi participen una cinquantena de persones entre tècnics d'administracions locals, entitats, empreses dedicades al guiatge, responsables de refugis o entitats conservacionistes. Entre les diferents temes que se'ls explicaran hi ha el marc normatiu regulador de camins i la circulació motoritzada, els diferents models de gestió de la mobilitat rural, es parlarà de la diferent realitat de les comarques del Pirineu pel que fa a senders i els diferents models de gestió del senderisme.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.