Punt divers

El Solsonès es mostra disposat a atendre la petició de Torà de canviar de comarca

El president del Consell Comarcal del Solsonès, Marià Chaure, ha expressat la voluntat de la institució que presideix d'atendre la petició de l'Ajuntament de Torà, ara a la Segarra, de passar a integrar-se al Solsonès. Una delegació de l'Ajuntament presidida per l'alcalde, Domènec Oliva, s'ha entrevistat aquesta setmana amb el president i els dos vicepresidents del Consell Comarcal del Solsonès per fer-los la petició oficial del canvi de comarca. Chaure diu que demandes com aquestes, que provenen dels veïns, s'han d'atendre, però que el procés s'ha de fer de forma meditada i sense pressa. Els veïns de Torà van decidir a principis de març sol·licitar aquest canvi i incorporar-se a la Catalunya Central.

A l'entrevista amb els responsables polítics del Consell Comarcal del Solsonès també hi van assistir representants d'ERC i de la CUP de l'Ajuntament de Torà. Davant Chaure, van manifestar que aquesta és una decisió que s'ha madurat i que s'ha optat per prendre una posició davant dels canvis d'ordenació territorial que està plantejant el Govern.Segons Chaure, totes les qüestions que tenen a veure amb canvis en l'ordenació territorial s'haurien de resoldre, com s'ha fet a Torà, amb una consulta als ciutadans. Per això, el president del Solsonès considera del tot legítima aquesta demanda i ha anunciat que iniciarà els tràmits necessaris per donar resposta a aquesta demanda.El pronunciament del Solsonès sobre aquesta qüestió requerirà l'aprovació en el ple del Consell Comarcal i la convocatòria del Consell d'Alcaldes. No obstant això, Chaure afirma que el tema s'abordarà, però que s'ha de fer de forma meditada i sense pressa. A més, afirma, no es tracta de perjudicar ningú i assegura que a la comarca de la Segarra 'no li agradarà gaire' perdre un municipi com Torà. Al mateix temps recorda que la decisió final dependrà de la Generalitat.Veus discordantsVa ser el passat 5 de març quan el municipi de Torà va acordar demanar un canvi d'adscripció comarcal. La decisió es va prendre per unanimitat política i també amb el vist-i-plau de tots els veïns que van assistir a la sessió de l'assemblea oberta on es va prendre l'acord. No obstant això, ja hi ha algunes veus que dubten de la viabilitat d'aquest canvi de comarca, com el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, que recentment es mostrava en contra d'aquest canvi per les conseqüències que això pot tenir. Gilabert considera que els arguments que defensen els veïns no són prou madurs. Torà defensa el seu canvi de comarca per la proximitat amb Manresa i la vegueria de la Catalunya Central. A més, defensen que si passen a formar part del Solsonès, formaran part dels municipis de muntanya i podran optar a més ajuts econòmics. Una altra població de la Segarra, Biosca, també ha mostrat la seva voluntat de demanar un canvi de comarca després que Torà aprovés fer la petició de forma oficial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.