Punt divers

Vielha e Mijaran vol poder depurar el 100% de les aigües residuals de tots els nuclis en menys d'un any

En el terme municipal de Vielha e Mijaran, els nuclis de Aubèrt, Mont, Vila i Betlan continuen sense depurar les aigües residuals. Les aboquen directament al Garona. En breu està previst l'inici de les obres de la depuradora d'Aubèrt, que inicialment només tractarà les aigües d'aquesta població. L'Ajuntament de Vielha-Mijaran ha sol·licitat a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) la possibilitat que aquesta instal·lació també tracti les aigües de Vila, Betlan i Montcorbau. Si això fos possible i segons les previsions de l'alcalde del municipi, Pau Perdices, en menys d'un any es podria aconseguir tractar i depurar el 100% de les aigües brutes del municipi.

Perdices creu que 'seria una bona carta de presentació per un municipi com el de Vielha e Mijaran que té en l'activitat turística la principal activitat econòmica i que la preservació i l'estat de conservació de les seves aigües constitueixen un dels atractius principals'.Les obres per tal de canalitzar i depurar les aigües residuals del nucli d'Arròs s'han iniciat aquesta setmana. La nova depuradora estarà ubicada a pocs metres de la llera del riu Garona en una finca propietat de l'entitat municipal d'Arros, prop de la base dels Serveis Ambientaus dera Val d'Aran. D'altra banda, l'ajuntament està treballant per tal d'aconseguir que l'ACA autoritzi la construcció de nous col·lectors a Vila, Aubèrt, Mont i Montcorbau.Les riuades del mes de maig han deixat el nucli de Vilac sense col·lector d'aigües residuals fet que provoca que s'aboquin directament al riu Salient, un afluent del Garona. L'ajuntament de Vielha-Mijaran i l'alcalde pedani de Vilac, Josep Rella, ja ho han ficat en coneixement de l'Agència Catalana de l'Aigua qui s'ha compromès a actuar-hi de forma immediata.L'Agència Catalana de l'Aigua ha autoritzat la connexió del col·lector d'aigües brutes de Mont a la xarxa que condueix a l'estació depuradora municipal d'aigües residuals de Beusa, en la que seran tractades i depurades, per ser retornades netes al riu Garona. Per l'alcalde de Vielha-Mijaran, Pau Perdices és una molt bona actuació que comporta la continuïtat de l'objectiu de depurar integrament les aigües de tots els nuclis de població del municipi. La depuradora de Beusa tractarà les aigües residuals de Betren, Vielha, Casau, Gausac, Vilac i ara Mont.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.