Punt divers

El DPTOP denunciarà els ecologistes que han aixecat la senyalització que delimitava la zona a segar a l'aeròdrom d'Alfés

El departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) denunciarà els ecologistes que aquest divendres han aixecat les estaques que delimitaven la zona a segar a l'aeròdrom d'Alfés (Segrià). Fonts del departament, han denunciat, en declaracions a l'ACN, que aquest comportament 'obstaculitza la tasca de l'administració i dificulta els treballs preparatoris per segar'. A més, han volgut aclarir que la sega té el permís de Medi Ambient, que abastarà estrictament l'àmbit de la pista i que s'ha fet una inspecció prèvia per descartar que no hi hagi cap niu. L'objectiu principal, han afegit, és permetre que els avions d'emergència puguin operar, en cas que sigui necessari, amb total seguretat.

Un grup d'ecologistes convocats per les entitats Ipcena i Seo BirdLife s'han plantat aquest divendres al matí a l'aeròdrom d'Alfés (Segrià) per evitar la sega d'una part de la Timoneda que limita amb la pista central de les instal·lacions. Malgrat tot, la sega ha decidit ajornar-se a causa del fort vent que bufava a la zona. Els ecologistes però, no han volgut abandonar el lloc sense abans treure totes les estaques que delimitaven la zona a segar.Segons Ipcena, el Pla Especial de Protecció de l'Espai, aprovat l'any 1998, recull com una de les mesures per tal de preservar els valors naturals, en especial per minimitzar els impactes de les activitats sobre els ocells esteparis, evitar la sega de la pista, així com l'activitat aeronàutica, ja que la sega, expliquen, durant els mesos de primavera i fins a final de juliol pot destruir els nius d'espècies que nidifiquen directament al terra.Per tot això, el departament de Política Territorial i Obres Públiques, ha anunciat aquesta tarda a l'ACN que denunciaran els ecologistes per haver aixecat les estaques, dificultant així la feina que es farà 'quan deixi de bufar el fent'. El PTOP ha recordat que la sega es fa amb els permisos de Medi Ambient i que es fa amb unes condicions de 'molta cura' respecte la Timoneda. A més, han explicat que l'àmbit d'actuació afectarà 'només' 1.100 dels 1.500 metres totals que té la pista d'aterratge. L'objectiu és que els avions d'emergència dels Bombers pugui realitzar els vols i aterratges en cas de necessitat. El departament ha insistit en què l'actuació es fa 'estrictament en l'àmbit de la pista i prèvia inspecció per comprovar que no hi hagi cap niu'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.