Punt divers

Els Agents Rurals enxampen 'in fraganti' un caçador furtiu al Priorat

Els Agents Rurals del Departament de Medi Ambient i Habitatge han interceptat 'in fraganti' un caçador furtiu en una àrea privada de caça dins l'Espai d'Interès Natural Muntanya de Prades, a Cornudella de Montsant (Priorat). Els fets van passar diumenge passat a la matinada. El caçador duia una escopeta carregada amb cartutxos de 'postes', una munició prohibida, i havia acoblat un focus a l'arma per poder caçar de nit. A més, el caçador havia preparat un punt de caça, dipositant blat de moro i abocant gasoil per atraure els senglars. Aquest punt on esperava els animals es troba en una zona de seguretat, a menys de 15 metres d'una carretera, i està prohibit fins i tot dur l'arma carregada.

El caçador no va aconseguir abatre cap animal, però, segons informen els Agents Rurals, es coneix que el furtiu caçava senglars a diverses zones de la comarca des de feia almenys sis anys i que s'havia organitzat per eludir els dispositius de control. Després d'un seguiment especial durant els darrers dos mesos a diverses zones de la comarca, els Agents Rurals van poder interceptar-lo. Segons informa el Departament de Medi Ambient, caçar de nit amb armes de foc o accionades per gas o aire comprimit, fer ús de dispositius que emetin llum artificial, utilitzar de manera indeguda escopetes de caça en una zona de seguretat i caçar amb municions no autoritzades està tipificat com infraccions administratives molt greus. Cada una d'aquestes infraccions pot suposar una sanció que va dels 300 als 3.000 euros i la retirada de la llicència de caça, o de la facultat per obtenir-la, per un període de dos a cinc anys. Aquest furtiu també ha estat denunciat per abocar gasoil dintre de terreny forestal, que suposa una infracció administrativa a la Llei d'incendis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.