Punt divers

L'abstenció dels regidors del PSC d'Olvan permet que s'aprovi la moció de la consulta popular per la independència

El PSC d'Olvan (Berguedà) ha permès que el ple municipal aprovi la moció de suport a una consulta popular per la independència presentada de forma conjunta per CiU i ERC. Els tres regidors del PSC, que governa al municipi, s'han abstingut en la votació de la moció, mentre que l'alcaldessa, Judit Carreras, hi ha votat en contra per posar de manifest que aquest és un tema que 'va més enllà del que li pertoca a l'Ajuntament'. El ple de Gironella també ha aprovat aquest dilluns la moció de suport a la celebració d'una consulta per la independència amb els vots en contra del PSC. Amb aquests dos municipis, ja són quatre les poblacions berguedanes que tindran consulta juntament amb Berga i Puig-reig.

Carreras ha explicat que la votació diferent dels regidors i de l'alcaldessa s'ha fet per no entorpir la celebració de la consulta al municipi. Segons ha dit, s'ha de respectar les entitats que vulguin celebrar la consulta, però això s'hauria de fer al marge de l'Ajuntament. Aquest és el matís que ha volgut evidenciar Carreras amb el seu vot en contra a la moció.La moció ha prosperat amb els vots a favor del regidor de CiU i dels dos representants d'ERC.En el cas de Gironella, la moció s'ha aprovat amb els quatre vots a favor dels regidors d'ERC i els quatre dels representants de CiU, que governen conjuntament al poble. Els tres regidors socialistes, a l'oposició, hi han votat en contra.Segons ha explicat l'alcalde, Ramon Costa (ERC), ja hi ha entitats del municipi que han començat a treballar per organitzar la consulta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.