Punt divers

Més del 90% de la plantilla de Lear a Roquetes ratifica l'acord assolit amb la direcció pel tancament de la planta

Més d'un 90% dels treballadors de la planta de Lear a Roquetes (Baix Ebre) ha ratificat l'acord assolit, aquest dijous a la matinada, entre els representants dels treballadors i la direcció de l'empresa pel tancament de la factoria. Dels 515 treballadors en plantilla afectats, han votat 484, dels quals 465 ho han fet positivament, mentre que només setze han votat en contra i tres en blanc. Amb aquests resultats, els sindicats han ressaltat el suport de la plantilla a la negociació i les mobilitzacions tot reiterant que el resultat final era el 'millor possible'. Amb tot, han exigit al Govern més agilitat en el funcionament de la Comissió de Seguiment per a la industrialització del territori.

En la votació, a les instal·lacions de Roquetes, hi ha participat un 93% de la plantilla, que ha estat consultada sobre l'acord de dijous a la matinada: indemnitzacions de 50 dies per any treballat amb un topall de 42 mensualitats i 150.000 euros, així com prejubilacions voluntàries a partir dels 55 anys. Del total de vots emesos, 484, un 93% han resultat positius (465). El coordinador de CC OO a les Terres de l'Ebre, Josep Casadó, ha destacat que la consulta ha permès constatar la conformitat dels treballadors amb la proposta negociada amb la direcció de l'empresa amb la mediació del Departament de Treball. 'Considerem que la gent ha valorat la feina, tant dels treballadors amb les mobilitzacions, com del comitè d'empresa i els assessors sindicals amb aquest resultat', ha resumit.Segons el mateix acord, a partir del dos de gener començarà el desmantellament de l'activitat a la planta de Roquetes. 'Durant el més de gener plegarà una tongada de treballadors importants. A finals de febrer, una altra. I, així, quedarà ja molt poca gent treballant abans del 30 d'abril', ha informat Casadó. Aquesta última és la data prevista per l'empresa per cessar completament l'activitat.Casadó ha insistit que el pacte amb l'empresa tancat pels representants dels treballadors ha estat el millor possible. 'Vam arribar a la ratlla que dir no i buscar més podia suposar trencar les negociacions i no sabem que hi havia després: és l'acord possible amb els diners sobre la taula', ha argumentat.Comissió a baix ritmeEls sindicats insisteixen, però, que amb l'acord pel tancament no acaben els problemes que ha suscitat el cessament d'activitat de Lear. 'Ja vam dir que no acabaria amb Lear: el problema de fons és la manca d'estructura industrial del territori', ha reblat Casadó, qui ha criticat el baix ritme de treball de la Comissió de Seguiment per a la industrialització de les Terres de l'Ebre creada pel Govern. 'Fa més de dues setmanes que es va reunir la comissió per primera vegada i encara s'ha de tornar a reunir', ha especificat Casadó.En aquesta línia, el dirigent sindical ha reclamat al Govern que aboqui els 'recursos necessaris perquè aquestes terres surtin amb condicions diferents de la crisi i siguin plenament competitives i productives.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.