Punt divers

El centre d'acollida turística de Vilajuïga s'inaugurarà abans de la Setmana Santa del 2010

COMARQUES GIRONINES

El conseller d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet, ha visitat aquest divendres les obres del futur centre d'acollida turística (CAT) que promou la seva conselleria i que forma part d'una xarxa d'un total d'onze centres repartits pel país i que expliquen la història de la Generalitat i la Corona d'Aragó, de Catalunya i del camí de Sant Jaume. El CAT de Vilajuïga té un pressupost de poc més d'1 MEUR i s'inaugurarà abans de la Setmana Santa del 2010. El centre recollirà la tradició dels pelegrinatges medievals, prenent com a referent geogràfic Vilajuïga per la seva proximitat a Sant Pere de Rodes, lloc històric de pelegrinatge i un dels punts de sortida del camí de Sant Jaume a Catalunya.

El CAT de Vilajuïga forma part del pla de dinamització de productes turístics, que compta amb una dotació de 4,1 MEUR i està impulsat pel Departament d'Innovació, Universitats i Empresa; el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç i l'associació d'ens locals de la xarxa de CAT's. El conseller ha explicat que el visitant, a través d'aquests centres, tindrà una visió global del que és Catalunya, des del punt de vista històric, paisatgístic i cultural. En el cas concret del CAT de Vilajuïga, situat a l'entrada del poble, recollirà la tradició dels pelegrinatges medievals i es destacarà especialment el monestir de Sant Pere de Rodes, centre històric de pelegrinatge i un dels punts de sortida del camí de Sant Jaume a Catalunya. El cost de l'obra és de poc més d'1 MEUR. Segons els plànols exposats, a més del centre museístic també hi haurà una part dedicada al restaurant i una altra on s'hi exposaran i vendran productes artesans i agroalimentaris de la zona. Turisme d'identitatEl conseller d'Innovació, Universitats i Empresa ha incidit, durant la seva visita a les obres,  en la importància d'explicar 'bé' la història de Catalunya, perquè al seu entendre 'el turisme basat en la identitat de Catalunya no estava en crisi i no tenia el risc ni de deslocalitzar-se ni de desaparèixer', sinó de remuntar l'actual crisi i créixer. Huguet ha reconegut que les xifres de turistes estrangers que visitarien Catalunya aquest any serien inferior a les de l'any passat però que podrien quedar compensades pel turisme interior, especialment aquestes vacances de Setmana Santa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.