Punt divers

Denuncien la planta d'asfaltatge de Massanes 'pels sorolls continus i les males olors'

Un veí de Massanes (Selva) presentarà aquest dilluns una denúncia a l'Ajuntament contra la planta d'asfaltatge, situada a l'entrada de la població, 'pels continus sorolls i les males olors' que ha de suportar. Segons ha explicat el veí afectat, Josep Manuel del Río, des que es va posar en marxa aquesta planta d'asfaltatge li arriba a la seva propietat males olors i fums derivades de la manipulació dels materials per fer l'asfalt i assegura que a la planta s'hi treballa tant de dia com de nit, 'provocant l'alteració del descans nocturn'. 'La planta matxucadora i el rentat d'àrids provoquen un excessiu soroll que altera el benestar tant dins com fora de la nostra llar', ha assegurat del Río.

Segons el veí del Barri Rieral, aquesta situació també la pateixen una vintena de masies de la zona davant la indiferència de l'alcalde i regidors del consistori, 'que mai han donat cap solució factible al respecte'. Precisament fa un mes, ICV va denunciar l'Ajuntament de Massanes per un presumpte delicte de prevaricació urbanística en detectar irregularitats en l'atorgament de llicències a aquesta mateixa planta d'asfaltatge. Segons el grup ecologista, el consistori va atorgar una llicència perquè es desenvolupin usos industrials en una zona on el planejament urbanístic no ho permet, tot i l'informe desfavorable de l'arquitecte municipal i la secretària. 'Arran de la presentació d'aquesta denúncia, l'Ajuntament ha creat un silenci absolut i ens trobem que no se'ns entrega la documentació i els escrits que sol·licitem', ha lamentat el regidor d'ICV, Pere Fernández. 'I quan fem alguna trucada per parlar amb l'alcalde o la secretària, per exemple, mai són correspostes', ha afegit Fernández, que assegura que aquests impediments li dificulten la seva tasca com a regidor del poble de Massanes. 'Després de molts intents varem aconseguir la còpia de la passada Junta de Govern Local del 21 d'octubre i varem comprovar que s'havia tractat el tema de la denúncia', ha explicat el regidor d'ICV.'I, sembla ser, que ja reconeixen part de culpa perquè ells mateixos diuen que la llicència urbanística va ser atorgada, tot i els informes desfavorables de l'arquitecte i la secretària, per considerar l'equip de govern que aquests informes no impedien el seu atorgament', ha confirmat amb sorpresa Fernández. Paral·lelament, el punt 10 de la Junta de Govern Local de Massanes acorda la creació d'un compte especial de tresoreria per afrontar les despeses generades per la denúncia davant la fiscalia per aquest presumpte delicte de prevaricació urbanística. 'Això ens ha sobtat moltíssim perquè no compartim que s'hagi d'obrir un compte especial per a les despeses', ha afirmat el regidor d'ICV. 'No acabem d'entendre que amb diners públics, dels contribuents, s'hagi de sufragar un cas que pugui acabar demostrant la prevaricació d'uns senyors de l'Ajuntament. Que això ho haguem de pagar amb els cèntims del poble', ha finalitzat Fernández.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.