Punt divers

Joaquim Llena afirma que s'imposarà el sentit comú davant la sentencia europea pel canal Segarra-Garrigues

PONENT

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, afirma que la gran inversió econòmica que es fa al canal Segarra-Garrigues en obres com ara la presa de l'Albagés o el darrer tram del canal demostraran que l'aigua és vida i que això permetrà aplicar el sentit comú. El canal Segarra-Garrigues està pendent d'una sentència de la Unió Europea que reclama l'ampliació de 20.000 hectàrees més a les 26.000 ja existents de zona especial de protecció d'aus (ZEPA). Llena afirma que no s'ha de decidir què és prioritari les persones o les aus perquè allà on hi ha aigua conviuen les persones i les aus.

El conseller afirma que en un moment de crisi com l'actual és necessari transformar el territori per millorar l'economia. El president de la col·lectivitat de regants número 8 de Bellpuig, Ramon Boneu, ha demanat en la seva intervenció que es modernitzi el canal d'Urgell. El conseller del DAR, Joaquim Llena, ha fet aquestes declaracions durant la festa de Sant Antoni de la Sitja a Bellpuig (Urgell). Una festa que cada any homenatja persones significatives de la localitat i que aquest any s'ha dedicat a la col·lectivitat de regants número 8 de Bellpuig i que s'ha celebrat al teatre Armengol. Després de l'entrega d'obsequis als presidents que hi ha hagut fins ara, s'ha inaugurat una exposició amb documents i fotografies relacionades amb el canal d'Urgell.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.