Punt divers

Imputen lesions i amenaces a un veí de Vilaür per posar les trampes de filferros i claus a camins de l'Empordà

COMARQUES GIRONINES

Els Mossos d'Esquadra han imputat lesions i amenaces a un veí de Vilaür (Alt Empordà) per haver-se dedicat a posar paranys per a motoristes i ciclistes a camins rurals de l'Empordà. L'home viu en un dels habitatges de la zona on es van localitzar les trampes, fetes amb filferros i claus, i aquest dimecres al matí els agents li han pres declaració a la comissaria de l'Escala (Alt Empordà). S'està a l'espera que el jutge el citi a declarar en els propers dies. D'altra banda, els mossos també han localitzat un motorista alemany que va prendre mal amb les trampes, i que va necessitar ser atès a l'Hospital de Figueres per les lesions.

Aquest cap de setmana passat, un motorista va denunciar als Mossos d'Esquadra que havia trobat un filferro penjat a banda i banda d'un camí rural. Arran de la denúncia, els agents van localitzar diversos paranys a camins dels municipis de Saus-Camallera, Vilaür i Vilopriu.

A més del que havia localitzat el motorista, els mossos van trobar quatre trampes més i un tauló ple de claus preparat per punxar les rodes dels vehicles. Els paranys consistien en filferros penjats a un metre i mig d'alçada de banda a banda dels camins, una trampa que pot resultar perillosa per als ciclistes i motoristes, ja que el filferro gairebé no es veu.

Al costat d'una de les trampes els agents van trobar-hi una nota anònima, escrita en castellà, on s'amenaça la gent que va amb vehicles pel bosc. L'escrit, que estava penjat d'una branca, insultava i amenaçava la gent que va amb vehicles pel bosc, els deia que destrueixen el medi ambient i que amb el seu soroll havien fet fora els animals.

Motorista ferit

Els paranys ja van provocar que aquest cap de setmana un agent que patrullava per la zona prengués mal i es punxés amb un clau. I la investigació portada a terme pels Mossos d'Esquadra ha localitzat un motorista alemany que va fer-se talls a la cara amb un parany de filferros. L'home va necessitar ser atès a l'Hospital de Figueres.

Els agents van començar a interrogar els veïns de la zona per veure si algun d'ells podria haver col·locat els paranys. La recerca ha permès localitzar un veí de Vilaür com a autor de les amenaces i de la col·locació de les trampes. De moment, han transcendit pocs detalls de la identitat de l'home, però se sap que té fills.

Els Mossos d'Esquadra han interrogat l'home aquest mateix matí a la comissaria de l'Escala, i ara s'està pendent que en els propers dies un jutge el citi a declarar. Els agents li imputen un delicte d'amenaces condicionals, castigat amb penes de sis mesos a dos anys de presó, i un altre de lesions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.