Punt divers

CiU proposa al Parlament impulsar millores estructurals a l'església barroca de Sant Climent d'Àreu

El diputat de CiU al Parlament de Catalunya i alcalde de Sort, Agustí López, ha presentat una Proposta de Resolució a la cambra catalana per impulsar millores estructurals a l'església barroca de Sant Climent d'Àreu (Pallars Sobirà). La iniciativa de CiU insta la Generalitat a donar suport tècnic i econòmic a l'Ajuntament d'Alins i a l'Entitat Municipal Descentralitzada d'Àreu. López detalla que 'a l'església barroca de Sant Climent d'Àreu s'hi exposa la imatge de la Mare de Déu de la Torre, talla romànica del segle XIII procedent d'una capella de grans dimensions situada entre Alins i Àreu', molt a prop d'una antiga farga de la qual encara en queden restes'.

El diputat de CiU constata 'la preocupació dels habitants d'aquesta preciosa població pallaresa pel mal estat en què es troben alguns elements estructurals de l'edifici, que amenacen la seva estabilitat i han obligat a estintolar un dels temples barrocs més notables de les valls pirinenques, i alhora afecten la pròpia dignitat del col·lectiu local que viu a Àreu al llarg de tot l'any'.A més, exposa que 'l'església de Sant Climent d'Àreu té una monumentalitat per la qual alguns l'han considerat la catedral del Pallars', fruit d'un temps, els segles XVI i XVII, en què una notable riquesa industrial d'elaboració de ferro suportava una població que superava 5 vegades l'actual'.López exposa que el poble d'Àreu, situat a 1.219 metres d'altura constitueix la base de sortida d'algunes de les ascensions més importants de Catalunya, com la de la Pica d'Estats (3.143 metres), amb el Pic Verdaguer (3.127 metres) i la Punta Gabarró (3.115 metres) o el Sotllo (3.072 metres)El nucli urbà d'Àreu avui presenta hotels, restaurants i allotjaments rurals i el turisme de muntanya és el motor evident d'aquesta població de la capçalera de la Vallferrera. El poble està separat en dos nuclis clarament diferenciats, un d'ells a la part més enlairada, anomenat la Força, l'antic nucli emmurallat on hi ha l'església romànica de Sant Feliu, patró del poble i advocació molt estesa per les muntanyes dels Pallars i la Ribagorça.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.