Punt divers

Sant Vicenç de Castellet i Castellbell i el Vilar s'enfronten en un contenciós provocat pel pas de camions d'una pedrera

Dues poblacions bagenques, Sant Vicenç de Castellet i Castellbell i el Vilar, estan enfrontades pel pas de camions de l'empresa d'extracció de pedra Maderas y Rocas Ornamentales. L'empresa està situada a Castellbell, però per arribar-hi els camions passen per l'interior del nucli urbà de Sant Vicenç. Després d'anys de lluita, Sant Vicenç de Castellet i els veïns del poble van aconseguir que el Departament de Medi Ambient condicionés la continuïtat de la pedrera a la utilització d'un recorregut alternatiu per arribar a la pedrera. Tant l'Ajuntament de Castellbell com l'empresa han presentat un contenciós contra aquesta decisió. L'Ajuntament de Sant Vicenç ha decidit personar-se en els dos contenciosos.

Segons la resolució del Departament de Medi Ambient, els camions havien de deixar de passar per l'interior de Sant Vicenç de Castellet durant el mes d'agost. La resolució d'autorització ambiental condicionava l'activitat de l'empresa a l'ús de camins públics del municipi on està ubicada, a Castellbell i el Vilar, passant per la carretera B-122 i la C-55. Ni la pedrera ni l'Ajuntament de Castellbell i el Vilar accepten aquesta resolució i per aquest motiu hi han presentat un contenciós administratiu. L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha decidit personar-se en els dos contenciosos per defensar la seva postura i aconseguir que els camions deixin de passar pel seu nucli urbà.L'alcalde de Sant Vicenç de Castellet, Joan Manuel Garcia, ha explicat que han decidit personar-se en el contenciós amb la intenció de defensar els interessos dels veïns del poble. Garcia afegeix que cal buscar 'una solució definitiva' a aquest tema, que fa anys que s'arrossega i ha lamentat que, tot i 'estar en el seu dret', tant Castellbell i el Vilar com l'empresa, hagin recorregut la decisió del Departament de Medi Ambient. Ja fa més de vuit anys que els veïns dels carrers Alfons XII i del passatge dels Catalans de Sant Vicenç de Castellet es queixen i mobilitzen del pas d'uns 200 camions diaris carregats amb unes 50 tones de material. A banda de les vibracions, el pas dels camions provoca esquerdes i problemes de pols i de soroll. Ara, amb la crisi, la xifra de camions que transiten diàriament per Sant Vicenç s'ha reduït, però les molèsties continuen, ha explicat l'alcalde. A més, afegeix, és una zona on hi ha les instal·lacions esportives del municipi i dues escoles i per aquest motiu, el pas dels camions provoca problemes de seguretat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.