Punt divers

Lliuren al conseller Ausàs la proposta de la nova llei d'Aran que contempla més autogovern i reconeixement

El Síndic d'Aran, Francesc Boya, ha entregat aquest dilluns la proposta de la nova llei d'Aran al conseller de Governació, Jordi Ausàs. Es tracta d'una proposta que contempla més autogovern i reconeixement per l'Aran. El Síndic ha dit que 'es tracta d'un moment històric per poder millorar el benestar de la gent de la vall' i ha demanat 'la generositat del poble català' per aconseguir els objectius marcats de més reconeixement de Catalunya, l'Estat i Europa cap al poble aranès. El Síndic d'Aran ha parlat de 'dia històric' pel simbolisme que representa entregar la nova proposta de llei al conseller de Governació. La redacció de la proposa s'ha fet durant el darrer any i mig.

Boya ha destacat la unitat entre totes les formacions araneses en la redacció de la nova llei. Francesc Boya (UA) ha estat acompanyat dels consellers Carlos Barrera (CDA) i José Antonio Bruna (PRAG), així com d'altres consellers generals i ponents del projecte de llei. La redacció de la nova proposta s'ha fet durant el darrer any i mig per tal de millorar i actualitzar l'autogovern l'autogovern del poble aranès, tal com va establir l'Estatut de Catalunya de 2006, en la seva disposició addicional cinquena.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.