Punt divers

La boira protagonitza el simulacre d'un accident d'avió a l'aeroport de Lleida

La boira que aquest divendres cobreix les Terres de Ponent ha estat la protagonista del simulacre d'un accident d'avió que s'ha dut a terme a l'aeroport de Lleida-Alguaire. En l'exercici han participat unes 350 persones, entre figurants, personal sanitari, d'emergències i seguretat i observadors. El director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, ha explicat que tot ha anat com estava previst i ha destacat la bona coordinació entre tots els agents. Caldrà però, els pròxims dies, analitzar el procés per detectar, si hi haguessin, possibles errors o mancances. El simulacre però no ha comptat amb cap avió ja que l'aeroport encara no està operatiu. Quatre cotxes en filera simulaven l'aeronau.

Sis morts, tretze ferits molt greus, disset de greus i 64 d'entre il·lesos i lleus és el resultat de l'accident d'avió que ha tingut lloc aquest divendres al matí a l'aeroport de Lleida-Alguaire. Un Airbus A-321 ha detectat una anomalia en el tren d'aterratge i ha alertat de l'emergència. Protecció Civil ha activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) en fase d'alerta i ha enviat a la zona uns 200 efectius entre personal sanitari, d'emergències i seguretat. L'aterratge forçós de l'avió ha provocat un incendi i s'ha inflamat la cua de l'aeronau.Per sort això només ha estat un simulacre i no s'han hagut de lamentar danys personals ni materials. Les víctimes i els seus familiars eren actors i l'avió sinistrat el dibuixaven quatre vehicles en fila. Els serveis d'emergència però, han hagut d'actuar com si tot fos veritat per tal de comprovar com s'hauria d'actuar si, algun dia, succeís un accident aeri d'aquestes característiques a Lleida. El que també era real ha estat la boira densa i baixa que cobria aquest divendres diversos municipis de les Terres de Lleida, inclosa la pista d'aterratge de l'aeroport. Cal destacar que el de Lleida-Alguaire compta amb un sistema antiboira que permet als avions aterrar a l'aeroport en dies de boira. Amb aquest sistema es calcula que només uns tres dies l'any s'hagi de tancar l'aeroport per falta de visibilitat. Aquest divendres, però, segons els tècnics, estava al límit d'haver estat un d'aquests dies.Aquest simulacre segueix la regulació establerta per l'Organització de l'Aviació Civil Internacional (OACI), segons la qual els aeroports comercials han de fer periòdicament simulacres generals d'accident d'un avió de passatgers a l'interior de les seves instal·lacions. Concretament en aquest simulacre s'ha desplaçat per primera vegada el CECAT mòbil de Protecció Civil, un camió equipat amb tots els elements de comunicació necessaris per fer les funcions de Centre de Comandament Avançat. Aquest és l'únic vehicle d'aquestes característiques que hi ha a Catalunya i està valorat en un milió d'euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.