Punt divers

Via lliure per a la construcció de 12 nous pisos protegits a Vielha e Mijaran

L'Institut Català del Sòl construirà 12 nous habitatges de protecció oficial al carrer de les Anglades, a Vielha. Aquesta promoció se suma a una segona al sector de Eth Solan 2 amb 15 pisos amb aparcament. En total, sumen 27 nous pisos de protecció oficial a Vielha. La visita, aquest dimarts, del Director General de Promoció de l'Habitatge, Joaquim Gascó, ha permès la signatura d'un conveni amb l'Ajuntament que modifica el signat al 2006 i que fa referència a la construcció de 35 habitatges al solar del cinema de Vielha. La modificació del conveni limita la construcció a 15 i les situa en el solar limítrof al cinema. A canvi, es manté el cinema de Vielha.

Per suplir la reducció, l'alcalde de Vielha e Mijaran, Pau Perdices, ha proposat a l'Institut Català del Sòl dues noves parcel·les urbanitzables per a destinar-les a la construcció de protecció oficial. Una d'elles, de 700 metres quadrats, correspon al pla parcial nº 2 de Betrén on s'hi podrien construir 10 pisos en règim de lloguer i l'altra, correspon a la zona Coto Março, al centre del nucli de Vielha, que com a figura urbanística ja està aprovada per la darrera comissió territorial d'Urbanisme i està pendent del projecte d'urbanització. En aquesta parcel·la, de 800 metres quadrats, es preveu la possibilitat de crear-n'hi 20 ja sigui en règim general com en règim concertat. Perdices també ha manifestat l'interès de l'ajuntament per a la promoció social en els nuclis agregats on ja s'estan portant a terme promocions com és el cas de Gausac o Casau. En quant a la promoció de les Anglades es calcula que les obres podrien començar a finals del 2009, un cop redactat el projecte executiu. Pel que fa a la promoció de Eth Solan 2 es destinaran els habitatges a un arrendament a 10 anys amb opció de compra. Una vegada signat el conveni, Gascó i Perdices han visitat les obres que s'estan portant a terme a la zona deth Solan, iniciades al 2008, de 20 habitatges de lloguer on es preveu un final d'obra per al proper mes de novembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.