Punt divers

El Conselh Generau aprova l'Himne d'Aran i insta l'UNESCO a reconèixer l'occità com Patrimoni Mundial de la Humanitat

ALT PIRINEU I ARAN

El Ple del Consell General d'Aran ha aprovat aquest dilluns per unanimitat la lletra oficial de l'Himne Nacional d'Aran, ja que fins ara no en disposava. D'aquesta manera, 'les institucions públiques i els ciutadans podran fer servir un himne homologat en les seves expressions com a acte de reconeixement col·lectiu com a país', segons el síndic Francesc Boya. Els grups amb representació al Conselh Generau -UN-PSC, CDA-PNA i PRAG- s'han afegit a la demanda que el col·lectiva Llengua Viva a Aran i la Chambra d'Oc en el conjunt d'Occitània han promogut pel reconeixement de la llengua occitana com Patrimoni Mundial de la Humanitat per l'UNESCO.

En un altre ordre de coses, durant la sessió plenària celebrada aquest dilluns al Conselh, el Síndic ha anunciat en el transcurs de la sessió plenària que el Consell General crearà una comissió específica amb els grups polítics per fer seguiment del desenvolupament dels acords municipals sobre energia elèctrica amb l'objectiu de preservar els interessos dels Ajuntaments i els ciutadans en l'aplicació dels drets històrics que permeten els descomptes en el consum de l'electricitat. Objectiu aquest últim que recull l'esperit de la moció presentada per CDA sobre la comercialització de l'energia a Aran, aprovada per unanimitat. Per aquest motiu, Francesc Boya ha ofert als Ajuntaments la interlocució directa i única del Conselh Generau, en converses amb l'empresa Fecsa-Endesa, així com l'assessorament jurídic pertinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.