Punt divers

El govern de l'Estat anuncia la creació d'un grup pel seguiment i control de l'ós

La Fundació Biodiversitat, que depèn del govern de l'Estat, ha anunciat aquest divendres la creació d'un grup pel seguiment i control de l'ós. Aquest grup estarà format per tècnics d'Aran, sota la supervisió del Conselh Generau d'Aran, per tal de garantir les tasques d'informació i avís així com evitar la intervenció del ossos en les activitats de muntanya. El govern d'Aran destaca que la creació d'aquest grup es deriva de la falta de protecció amb què s'han trobat les activitats relacionades amb la muntanya, com la ramadera i la cinegètica, d'ençà de la introducció de l'ós.

En col·laboració amb la Generalitat i el Ministeri de Medi Ambient, el Conselh Generau, contrari a la presència de l'ós en el territori, confia en què el nou grup pugui contribuir a l'obtenció de més informació i al control constant dels moviments de l'animal per les muntanyes, donada la situació actual d'inseguretat i incompatibilitat. El govern aranès ha posat en marxa enguany, per segon any consecutiu, l'agrupació de ramats, que es reuneixen a la muntanya de Montoliu un total de 1.700 caps de bestiar oví i cabrú de 19 ramaders aranesos. L'objectiu de la mesura és garantir el manteniment de l'activitat ramadera a la muntanya i tenir cura el bestiar dels atacs de la fauna salvatge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.