Punt divers

El grup suís Barry Callebaut compra Chocovic de Gurb al grup Nederland

El grup suís Barry Callebaut ha anunciat aquest dimecres un acord amb el Grup Nederland per la compra de la fàbrica de xocolata Chocovic, situada a Gurb (Osona). En un comunicat fet públic per l'empresa suïssa, els actuals propietaris de Chocovic conservaran la resta d'activitats del Grup Nederland, entre els quals hi ha les empreses Moner Coca S.A. i Nederland S.A., dedicades al processat del cacau. Amb aquesta compra, el grup suís espera 'guanyar quota de mercat' a l'Estat espanyol, on Chocovic és líder. La compra ha de ser aprovada per les autoritats de la competència i s'espera quedi tancada a finals d'any.

Barry Collebaut valora especialment de l'operació la posició estratègica de les marques Chocovic i Novacrem, que segons el comunicat del grup suís, 'suposen un gran complement a la cartera de marques de Barry Callebaut'. Els noms comercials i la xarxa de distribució actuals de Chocovic, que són un referent en el mercat de cobertures d'alta qualitat, es mantindran segons han anunciat els nous propietarisChocovic fabrica a l'any unes 30,000 tones de xocolata i productes especialitzats. Té unes vendes anuals d'uns 60 milions d'euros l'any 2008 i té una plantilla d'uns 120 empleats. A més posseïx l'Aula Chocovic, una acadèmia de la xocolata que imparteix classes a professionals i dóna suport tècnic a l'equip comercial de Chocovic. Amb vendes anuals de més de 4.800 milions d'euros, Barry Callebaut és el principal fabricant mundial de cacau i productes de xocolata d'alta qualitat. És present en 26 països, on té 40 plantes de producció i dóna feina 7.000 treballadors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.