Punt divers

Medi Ambient proposa ampliar la zona de Parc Nacional d'Aigüestortes en 9.202 hectàrees i la perifèria en 11.497

Els ajuntament de Rialp, Vilaller, Naut Aran, Vall de Boí, Alt Àneu, Vielha-Mijaran, Torre de Capdella, Espot, Esterri d'Àneu, Sort, Llavorsi, La Guingueta d'Àneu i Sarroca de Bellera han participat aquest dimecres i dijous en diferents tandes de consultes per arribar a una proposta d'ampliació del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Els ajuntaments podran fer aportacions fins al 10 de maig. A principis de juny, se sotmetran a debat de la Comissió Permanent. L'ampliació de zona de Parc suposa la incorporació de 9.202 hectàrees de zona perifèrica, mentre que la zona perifèrica s'ampliarà en 11.497 hectàrees de Xarxa Natura 2000, que suposaria una superfície de 29.195.

La directora general de Medi Natural, Núria Buenaventura, i el president del Patronat del Parc Nacional Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Joaquim Llach, han participat durant aquest dimecres i dijous a les reunions de consulta amb els ajuntaments de la nova versió sobre l'ampliació del Parc Nacional. La proposta ha estat elaborada per l'empresa Llena recollint les aportacions de diferents institucions a l'anterior proposta i donant una coherència geogràfica als límits geogràfic i integrant els espais de xarxa natura confrontats amb el Parc Nacional.Aquesta és la proposta de Medi Ambient però no la definitiva perquè els Ajuntaments i entitats han de donar-hi encara la seva aprovació. Des del Patronat sempre s'ha dit que no s'imposarà res al territori i es vol arribar amb una proposta consensuada i desbloquejar l'ampliació. La primera proposta arranca al 2004.L'actual superfície del Parc Nacional és de 13.900 hectàrees i la de zona perifèrica de 26.079. D'arribar amb un consens amb els Ajuntaments, el territori i les entitats implicades el Parc Nacional passaria a tenir una superfície de 23.102 hectàrees. La declaració del Parc Nacional es va produir el 1955 i al 1996 es va ratificar. Anualment visiten el Parc Nacional més de 300.000 persones. Els principals atractius són els més de 200 llacs o estanys, la muntanya de 'Els Encantats' i els característics meandres de muntanya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.