Punt divers

Detenen un camioner per conduir begut, provocar un accident i abandonar el vehicle a l'AP-7 a l'Ametlla de Mar

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimecres Claudio M. A., de 40 anys, veí d'Albacete i de nacionalitat espanyola, que va tenir un accident de trànsit amb el camió que conduïa a l'AP-7, a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre), i va fugir sense senyalitzar ni avisar de l'accident. A més, l'home havia conduït triplicant la taxa d'alcohol permesa per a conductors professionals i sota els efectes de drogues i per tant ha estat detingut per un delicte contra la seguretat en el trànsit. Segons els Mossos, una persona va alertar de l'accident, ocorregut a les set del matí, i va dir que el conductor havia marxat a peu, deixant la càrrega del camió (que duia set cotxes) bolcada al carril esquerre de l'autopista.

Com que era de nit i aquest carril és de circulació ràpida, la càrrega abandonada va generar un greu risc per a la circulació i va obligar els vehicles a frenar bruscament i fer maniobres per evitar els obstacles. Després de les primeres comprovacions de l'aparell tacògraf, els Mossos van comprovar que el conductor només havia descansat cinc hores i quaranta minuts en tota la nit, fet que suposa una infracció greu al reglament de transports, per minoració dels descansos obligatoris.Els agents van buscar l'home per tot el terme municipal de l'Ametlla de Mar, mentre una altra patrulla es quedava al lloc de l'accident per senyalitzar-lo i facilitar el rescat del vehicle per part de la grua. Finalment, els Mossos van localitzar el conductor a les deu del matí, al Centre d'Atenció Primària de l'Ametlla de Mar, on hauria arribat a peu recorrent una distància de deu quilòmetres. Els agents li van fer la prova d'alcoholèmia, que va donar un resultat de 0,45 mil·ligrams per litre en aire expirat i de 0,47 en una segona prova, resultats que tripliquen la taxa permesa per a conductors professionals.Així, tot i haver passat tres hores des que es va produir l'accident, l'home presentava símptomes de trobar-se sota els efectes de begudes alcohòliques. A més, la prova de detecció de drogues va donar positiu en cànnabis i amfetamines. Per aquests motius i per haver provocat un accident creant un greu risc per a la circulació en deixar abandonat el vehicle, els Mossos el van detenir per un delicte contra la seguretat en el trànsit. El camió va ser retirar de l'autopista a dos quarts de dues de la tarda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.