Punt divers

Una ruta prop de l'autopista mostra des d'avui nou de les 1.100 cabanes de volta de les Garrigues

La comarca de les Garrigues ha posat en marxa una ruta turística per les cabanes de pedra seca, unes edificacions del segle XIX que el pagesos van aixecar per resguardar-se de les inclemències del temps, amb una particular arquitectura de volta. De les més de mil cabanes de diferents estils que hi ha a les Garrigues se n'han seleccionat nou, a quatre pobles propers a l'autopista -ACESA ha patrocinat el projecte, per convertir-les en un atractiu turístic. Les cabanes de pedra seca són un element comú al paisatge garriguenc, juntament amb les oliveres que cada any produeixen el que ha estat batejat com el millor oli del món. És doncs un complement més pels habituals clients de l'oli de les Garrigues.

Seguint el recorregut que fa l'autopista AP-2 per les Garrigues, el visitant pot aturar-se als pobles de l'Albi, Vinaixa, les Borges Blanques i Castelldans, que és per on transcorre la nova Ruta de les Cabanes de Volta de les Garrigues, que s'ha posat en marxa aquest dimarts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.