Punt divers

Duran demana una sentència després de les eleccions un cop demostrada la ineficàcia d'aquest TC

El president d'UDC i portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, considera que ja no és 'necessària' i 'perfectament prescindible' una sentència abans de les eleccions. Duran ha dit que el Tribunal Constitucional (TC) ha de deixar passar els comicis per tal d'evitar 'interferències' en el debat polític electoral català. El president d'UDC ha destacat que el TC ha estat 'incapaç' de dictar una sentència. A més a més, ha recordat que una part dels seus membres ja tenen el mandat caducat i que una altra està a punt de fer-ho. Per aquest motiu, segons Duran, cal donar pas a un TC renovat 'que sigui capaç d'emetre una sentència'. El president d'UDC ha fet aquestes declaracions a Solsona.

'Un Tribunal que ha tardat tres anys i mig encara en pot tardar un més', ha dit Duran. El president d'UDC considera que el millor és que passin les eleccions catalanes i que, mentrestant, no hi hagi interferències del TC en el debat polític electoral català.En una visita a Solsona, Duran ha recordat que una part dels membres del TC tenen el mandat caducat. En aquest sentit ha dit que la Generalitat hauria de posar un recurs de recusació a aquelles persones que 'formant part del TC tenen el mandat exhaurit'. Segons Duran 'és moment de donar pas a un altre TC renovat que es vegi capaç d'emetre una sentència' .El president d'UDC i portaveu de CiU al Congrés ha explicat que tenia el convenciment que no hi hauria sentència i que ha estat un 'intent fallit més' del TC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.