Punt divers

Torrefarrera finalitza l'ampliació del CEIP La Creu que dóna resposta a l'augment demogràfic que ha sofert la localitat

PONENT

El Departament d'Educació ha enllestit les obres d'ampliació del CEIP La Creu de Torrefarrera (Segrià), centre que pot acollir fins a 500 alumnes tot i que a l'actualitat compta amb uns 300. Aquest dimecres el director dels serveis territorials d'Educació a Lleida, Antonio López, ha visitat la finalització de les obres d'ampliació del centre, actuació que ha tingut un cost d'uns dos milions d'euros. Tot i l'acabament de les obres, les noves instal·lacions ja van entrar en funcionament coincidint amb l'inici d'aquest curs escolar. Durant la visita, López ha destacat que el centre ha estat pensat tenint en compte el creixement urbanístic que ha sofert Torrefarrera en els darrers anys.

Segons l'alcalde de la població, Alexandre Mir, la població en edat escolar ha augmentat d'un centenar fins prop de 300 nens, des del 2003. Així mateix, si es segueixen les ràtios d'alumnes per classe considerades 'normals' el centre pot acollir fins a 450 alumnes tot i que en cas de necessitat es podria arribar als 500, ha dit López.

Així mateix, López ha garantit que el centre té suficient capacitat per acollir tota la població escolar de Torrefarrera ja que s'ha planificat tenint en compte les necessitats actuals i les previsions a curt termini que preveu el planejament urbanístic de la població.

Les obres del CEIP s'han fet en dues fases. La primera va servir per aixecar l'equipament educatiu que en un primer moment va acollir alumnes d'Infantil i una línia de Primària. Ara, s'ha enllestit la segona fase de les obres consistent en l'ampliació del centre perquè així pugui acollir una segona línia de Primària. El cost total de les obres de construcció del centre s'ha situat en uns cinc milions d'euros mentre la segona fase, el de l'ampliació, ha costat 2.016.500 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.