Punt divers

El Segarra-Garrigues podria ser una infraestructura inviable si es supera més del 30% de les zones no regables

El canal Segarra-Garrigues podria ser una infraestructura inviable econòmicament si la superfície no regable supera més del 30% de les 70.150 hectàrees de reg previstes inicialment. Així ho ha assegurat des de Mollerussa aquest dimarts a la tarda el conseller del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), Joaquim Llena, després de presentar la nova proposta de les Zones d'Especial Protecció de les Aus (ZEPA) als alcaldes dels municipis afectats. Segons Llena, 'hi ha un marge' que va en funció dels tipus de regadius i cultius, però que si és supera més del 30% 'començaríem a tenir problemes de viabilitat econòmica'.

El conseller del DAR, Joaquim Llena, el del Departament de Medi Ambient i Habitatge (DMHA), Francesc Baltasar, i el secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, s'han desplaçat fins a Mollerussa per explicar als alcaldes dels municipis afectats el nou projecte d'ampliació de 14.297 hectàrees de les ZEPA del Segarra-Garrigues que el Govern té previst presentar a la Comissió Europea per tal d'acatar les sentències del Tribunal de Justícia de Luxemburg.Malgrat alertar el Segarra-Garrigues podria tenir problemes de viabilitat econòmica si se supera més del 30% de hectàrees no regables, el conseller Llena s'ha mostrat convençut que quan s'arribi al final de tot aquest procés, si es tenen en compte tots els regadius històrics i el fet que certs hàbitats que permeten el reg de suport 'el canal continuarà sent viable'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.