Successos

ROBATORIS A DOJO

Tornen a imputar un dels ferrovellers de Siurana

COMERÇ Els Mossos denuncien cinc persones per la seva relació amb la compra venda de coure i ferralla a l'Alt Empordà DETENCIONS Han detingut cinc homes per haver-los trobat coure que havia estat robat a una empresa de Sils

Entre els dies 7 i el 13 d'aquest mes, els Mossos d'Esquadra han detingut cinc persones per haver-los trobat material de coure que havia estat robat a una empresa de Sils, i n'han imputat uns altres cinc per la implicació en la compra venda de material il·legal de coure i ferralla a l'Alt Empordà.

Entre aquests imputats hi ha un dels ferrovellers de Siurana d'Empordà, en concret Blas Moreno Fernández, per presumpte receptació. La imputació de Moreno, que el juny passat va ser detingut juntament amb un altra responsable de l'empresa per les sospites de comercialitzar amb coure robat, es va fer després que el 26 d'agost passat els agents localitzessin al seu establiment, Claumar 2009, unes vint saques de grans dimensions plenes de materials de coure, entre les quals hi havia 33 bobines de cable que encara duien els embalatges originals i que eren d'una empresa de telefonia. Després de les investigacions pertinents, els Mossos d'Esquadra van imputar unes altres quatre persones per la suposada autoria d'un delicte de receptació i altres conductes afins perquè haurien venut material robat a Claumar, que es dedica a la recollida i gestió de residus i ferralla. En aquest cas, els Mossos i la policia local de Malgrat de Mar van interceptar tres furgonetes que transportaven material de coure. Els agents es van posar en alerta després d'haver rebut l'avís que tres furgonetes estaven carregant cablejat a l'altura del municipi de Caldes de Malavella i fugien en direcció a Barcelona. Els agents van interceptar després les furgonetes entre Tordera i Malgrat de Mar, i van comprovar que el material que duien era de l'empresa de Sils A.J. Ruz, que aquest dia 12 va patir un robatori de 3 tones de cable elèctric i 1,5 tones de materials d'aixeteria. Els Mossos van detenir cinc ocupants de les furgonetes per un delicte de receptació i conductes afins, recuperant part del material sostret a l'empresa de Sils, mentre que uns altres dos van fugir. Els detinguts van ser posats en llibertat amb càrrecs pel jutge. Fonts de l'empresa van indicar que el material robat estava valorat en sis mil euros.

Amb la detenció, l'empresa recupera una tercera part del material sostret. Els Mossos van detenir també unes altres quatre persones per intentar robar en una empresa de Fornells de la Selva. Van detectar uns forats fets al costat d'una porta d'emergència, però no es va trobar a faltar material.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.