Successos

judicial

Jutgen el cuiner d'unes colònies acusat d'abusar dels nens

Les acusacions demanen una pena total de 15 anys de presó per a l'acusat, que serà jutjat a l'Audiència

L'home, que tenia 64 anys quan haurien passat els fets, hauria fet tocaments i fel·lacions a nois d'11, 12 i 13 anys

Donald Máximo Santiago Almazán, de 66 anys, s'haurà d'asseure al banc dels acusats de la secció tercera de l'Audiència per enfrontar-se a una petició total de 15 anys de presó per tres delictes d'abusos sexuals perpetrats a nens d'una casa de colònies de Joanetes, a la Vall d'en Bas, on ell era el responsable de la cuina.

Els fets, segons els escrits acusatoris, van passar durant unes colònies que la parròquia de parla alemanya Sant Albert Magne de Barcelona, del consell de la qual, a més, l'acusat era membre, va dur a terme al mas Can Barraca de Joanetes entre el 28 de juny i el 12 de juliol del 2008.

Tant l'escrit del fiscal com el de l'acusació particular que exerceixen els pares de dos dels tres nens afectats assenyalen que la primera víctima de l'acusat va ser un nen d'11 anys. Segons els relats acusatoris, Almazán va entrar a l'habitació del nen i amb l'excusa de fer-li massatges li va fer tocaments per tot el cos, tot i que el nen li deia que parés. Aquests fets, segons les parts acusadores, es van produir al llarg de tres nits, i en una d'elles l'acusat, a més de fer tocaments al nen, li va fer una fel·lació.

Dos casos més

Les acusacions relaten dos casos més d'aquest tipus que haurien tingut com a protagonista el mateix Almazán. El primer hauria estat la nit del 6 de juliol, quan l'acusat, segons els escrits acusatoris, va entrar a l'habitació d'un altre noi, aquest de 12 anys, i amb la mateixa excusa de fer-li massatges li va fer tocaments per tot el cos i fins i tot el va masturbar, tot i que el noi li deia que s'aturés. Les nits següents l'acusat va tornar a l'habitació del menor amb les mateixes intencions, però el noi s'hi va oposar sempre.

El tercer cas, seguint el relat de les acusacions, va passar entre el 5 i el 12 de juliol i la víctima hauria estat un noi de 13 anys. Aquell dia el menor s'havia quedat al llit perquè estava malalt i l'acusat va entrar a l'habitació i amb la mateixa excusa de fer-li massatges li va fer tocaments per tot el cos. En un moment determinat l'acusat va posar la mà al penis del noi i aquest li va agafar les mans i el va fer parar.

Petició de penes

Per aquests delictes el ministeri fiscal demana una pena total de 13 anys i 6 mesos de presó i una indemnització a les víctimes de 30.000 euros. L'acusació particular eleva la seva petició de pena a 15 anys de presó i demana una indemnització per als dos nois que representa un total de 50.000 euros. Les parts acusadores també acusen la parròquia de Sant Albert Magne de Barcelona com a responsable civil subsidiària.

Tant el ministeri fiscal com l'acusació particular demanen a més que l'acusat, en cas de condemna, una vegada hagi complert la pena imposada hagi d'estar allunyat dels nois per un termini de 10 anys.

Per a la celebració d'aquest judici se citarà a declarar, entre altres testimonis, deu nois menors d'edat que van assistir a les colònies i hauran de comparèixer acompanyats dels seus pares.

El recent cas de Can Cabàlies d'Ogassa

A finals de juliol els Mossos d'Esquadra van detenir Oliver Álvarez Pauli com a presumpte autor d'un delicte d'abusos sexuals perpetrat a un nen de 12 anys que passava uns dies de colònies a Can Cabàlies d'Ogassa. El detingut era monitor de l'Esplai el Mamut d'Ausiàs March de Gavà, i havia estat denunciat per un nen de 9 anys que assegurava que el monitor s'havia ficat al seu llit i li havia fet tocaments de tipus sexual. Segons el nen, els fets haurien passat la nit del 26 de juliol passat i l'endemà mateix ho va explicar als altres monitors, els quals ho van posar en coneixement dels Mossos d'Esquadra. El detingut va admetre davant del jutge que s'havia ficat al llit amb el nen, però va negar els fets de la manera que els narrava el menor. Inicialment s'havia previst la celebració d'un judici ràpid als jutjats de Ripoll per resoldre el cas, però no va ser possible perquè el jutge no disposava del resultat d'unes proves que havia encarregat. L'advocada de l'acusació particular va explicar ahir que el procediment no havia avançat perquè encara s'estava a l'espera, entre altres coses, de les proves d'ADN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.