Successos

sEGURETAT

Les obres del parc de bombers d'Amer han costat 1,8 milions

L'obra d'ampliació i millora la va inaugurar ahir el secretari general d'Interior, Joan Boada

El projecte inclou una superfície construïda de 525 metres quadrats, a dins d'un solar de 2.870 metres quadrats

El parc de bombers d'Amer ha canviat radicalment d'aspecte després de les obres d'ampliació i reforma que ha portat a terme el Departament d'Interior. Aquestes han suposat una inversió d'1.875.395 euros. Les obres les va inaugurar ahir el secretari general d'Interior, Joan Boada, que va recórrer les instal·lacions acompanyat de l'alcalde d'Amer, Narcís Junquera, altres responsables del departament i els bombers, en un acte en què van assistir diversos veïns.

L'equipament està ubicat a la carretera de l'Estació, en una parcel·la de 2.870 metres quadrats, dels quals 525,18 corresponen a les dependències del parc. La resta del solar està destinada a ser pati de maniobres, zones verdes i aparcament.

Les instal·lacions tenen planta baixa, on hi ha l'accés i les dependències destinades a l'operativitat del parc, despatxos, la sala de control, una altra sala que fa d'aula, el gimnàs, vestidors, lavabos i les zones destinades a taller i magatzem. La zona de vehicles també és a la planta baixa.

A la primera planta hi ha les dependències destinades al descans del personal: menjador, sala d'estar, cuina i rebost.

L'alcalde Narcís Junquera va elogiar l'execució del projecte i el fet que hagi preservat l'antiga estructura de l'edifici, que va qualificar de “singular i exemple d'imaginació”.

Joan Boada, per la seva part, va destacar l“important esforç” en inversió que el departament ha dut a terme pel fet que aquest és el 31è parc que ha inaugurat en els darrers quatre anys a Catalunya, a part d'altres que estan a punt de començar les obres o de posar-se a licitació.

Consells als boletaires

El secretari general d'Interior va tornar a insistir ahir en les recomanacions de precaució als boletaires. Dissabte una dona es va perdre a Llanars i no la van localitzar fins al cap de tres hores. Boada va tornar a aconsellar que s'anés ben equipat a l'alta muntanya i que s'extremin les mesures de precaució.

Bombers olímpics

M. barrera

El cos de Bombers de la Generalitat participa des de fa anys en els Jocs Mundials de Policies i Bombers, que se celebren cada dos anys. Són semblants als jocs olímpics: es concursa en proves esportives clàssiques de les olimpíades, també es participa en tallers, conferències, simposis i altres activitats de caràcter professional. En l'intent de recaptar fons per a la participació en aquests jocs, que se celebraran l'any que ve a Nova York entre el 26 d'agost i el 6 de setembre, els bombers han fet una campanya de venda de calendaris dels anys 2011 i 2012 amb fotografies d'ells mateixos mig nus, que venen a deu euros. La setmana passada van fer la primera parada a la Rambla de Girona. Han distribuït punts de venda a totes les demarcacions catalanes a més de llibreries i també altres establiments. Com en altres edicions, una part dels beneficis els donaran a la Marató de TV3. Els bombers van participar per primera vegada en aquests jocs l'any 1997. Des d'aleshores, ho han fet en totes les edicions que s'han fet. El 2009 van anar al Canadà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.