Successos

Deu detinguts per assaltar avis i robar-los les cadenes d'or

Els lladres, d'origen romanès, havien comès una trentena de robatoris, la majoria durant els mesos d'estiu

Després revenien les joies sostretes a un local de compra-venda de Barcelona

Entre els arrestats hi ha diversos menors

Els Mossos han detingut deu persones d'origen romanès acusats d'haver comès una trentena d'estrebades a persones d'avançada edat per robar-los les cadenes d'or. Entre els detinguts hi ha dos menors d'edat.

Els lladres, que havien augmentat la xifra d'assalts duran l'estiu, actuaven a Barcelona, Cornellà de Llobregat i Sant Joan Despí, i les víctimes havien patit lesions per la violència emprada, ja que els detinguts no dubtaven a immobilitzar els ancians per cometre el robatori.

Actuaven en grups de dos o tres persones, habitualment formats per dos adults i un menor d'edat. Un d'ells realitzava l'estrebada i un o dos més realitzaven funcions de control i vigilància de l'entorn, ajudaven en cas necessari, i facilitaven la ràpida fugida del lloc dels autors del robatori. Després del robatori els lladres portaven les cadenes d'or fins a un local de compra-venda de Barcelona.

Tres a la presó

La col·laboració del propietari de l'establiment ha estat clau per tancar la investigació i recuperar part dels objectes sostrets, que ja han estat retornats als seus legítims propietaris. Posteriorment els agents van registrar un domicili del districte de Nou Barris de Barcelona en el que es va detenir un dels principals caps de la xarxa, de 26 anys, i un menor, com a presumptes autors de la majoria de robatoris violents i es va recuperar més material sostret. En els posteriors dies, els agents van detenir la resta de lladres de la banda.

Tres dels detinguts ja han ingressat a la presó provisional i un dels menors ha passat a mans de la Fiscalia de Menors. Els Mossos mantenen la investigació oberta i no descarten més detencions en els propers dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.