Successos

successos

Un empleat de la Caritat d'Olot, sospitós d'assassinar una àvia

Els Mossos han detingut un zelador, Joan Vila, i li imputen un delicte d'assassinat, que hauria perpetrat fent ingerir un tòxic corrosiu a l'anciana

La víctima tenia 85 anys i compartia habitació amb una altra resident

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir a la tarda Joan Vila Dilmé, de 45 anys i veí de Castellfollit de la Roca, empleat del centre geriàtric de la Caritat d'Olot acusat de l'assassinat d'una interna de vuitanta-cinc anys. La història va començar diumenge cap a les 9 de la nit, quan el personal del geriàtric va descobrir que una de les ancianes internes, Maria Gironès, estava molt greu i presentava signes externs (vòmits molt estranys i llavis cremats) que feien sospitar que hauria pogut ingerir algun tipus de substància tòxica. La dona va ser traslladada en ambulància fins a l'hospital d'Olot, situat a poca distància de l'edifici de la Caritat, on els facultatius no van poder fer res per salvar-la. Tampoc van certificar la defunció, que es va produir cap a les 5 de la matinada, com a mort natural, sinó que per les evidències es va denunciar el cas com una mort judicial, es va comunicar al jutjat i es va activar tot el procediment d'investigació.

Podria ser salfumant

Els especialistes forenses van realitzar ahir l'autòpsia a la seu de l'Institut de Medecina Legal de Girona i van constatar que la mort s'havia produït per ingestió d'algun producte tòxic extremament corrosiu, com podria ser el salfumant, que havia afectat internament el cos de la dona i també la zona dels llavis i la boca. Els resultats de les anàlisis que encara estan pendents hauran de confirmar quin tòxic va ingerir la víctima. Mentre els forenses analitzaven les causes de la mort, els Mossos es van posar a recollir testimonis i indicis al geriàtric per intentar aclarir les circumstàncies que havia dut a la defunció de l'anciana. El primer que van constatar els investigadors va ser que difícilment l'anciana Maria Gironès hauria pogut ingerir cap tòxic per voluntat pròpia, ja que els seus impediments de mobilitat no feien possible que s'hagués aixecat del llit, on l'havien deixat, per anar a buscar cap producte tòxic. Es dóna la circumstància que al geriàtric hi ha un control molt rigorós dels productes que poden resultar tòxics i que s'utilitzen per a la neteja, per evitar que cap intern hi pugui tenir accés. Els Mossos van inspeccionar l'habitació que Gironès compartia amb una anciana i la van precintar, i es va prohibir al personal entrar-hi.

Tècnic d'infermeria

També es van interrogar les persones del geriàtric que havien tingut contacte amb la dona moments abans, i també es va investigar si familiars de l'anciana havien anat al geriàtric aquell dia. Però aviat totes les sospites van apuntar cap a un dels empleats de la Caritat, Joan Vila Dilmé, que dins de l'organigrama del geriàtric consta com a tècnic auxiliar d'infermeria, i que fa les funcions de zelador els caps de setmana. Vila havia estat conversant i fent broma amb normalitat amb Gironès i la seva companya d'habitació, tot just una estona abans que es detectés el greu estat de l'anciana. Ahir, a la tarda, comptant que tenien proves suficients per incriminar-lo, els investigadors dels Mossos van detenir l'empleat i el van traslladar a les dependències policials per interrogar-lo sobre els fets. En principi, les tesis policials descarten que el mòbil del crim fos econòmic, i les hipòtesis van encaminades cap a la possibilitat que l'empleat decidís matar l'anciana per evitar-li patiments. Es preveu que Joan Vila passi a disposició judicial en les properes hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.