Successos

successos

Condemnen a dotze anys de presó l'acusat de matar un veí de Vallmoll a Reus

En concepte de responsabilitat civil, ha d'indemnitzar els familiars de la víctima amb 137.000 euros

El detingut té prohibit acostar-se a Vallmoll durant 15 anys

La secció quarta de l'Audiència de Tarragona ha condemnat a dotze anys de presó Juan Manuel Moreno Muñoz per la mort del veí de Vallmoll José García Domínguez durant la matinada del 18 de maig del 2008, a Reus. Aquella nit, l'acusat estava amb dos coneguts a la zona d'oci nocturn del port esportiu, on van coincidir amb tres noies, amb les quals van decidir continuar la festa a Reus. A les quatre de la matinada, es van trobar la víctima i el seu cosí pel passeig Mata. Sense cap motiu aparent, un dels joves amb qui anava Moreno es va dirigir a García, li va donar una empenta i es va iniciar una baralla. Segons després, s'hi va unir un dels altres nois, a qui el cosí de la víctima va mirar d'aturar. I, quasi simultàniament, hi va prendre part l'autor dels fets, que va treure una navalla i va clavar dues ganivetades a García.

El ferit va caminar uns metres en direcció al carrer Ample, on va caure desplomat. El seu familiar i algunes persones que estaven a la zona van intentar auxiliar-lo, mentre que Moreno i els dos altres nois van marxar i, durant la fugida, Moreno repetia: “L'he punxat, l'he punxat”. Per la seva banda, en el transcurs de la disputa les tres joves estaven uns metres més enllà i només van veure part dels fets. A una d'elles, Moreno li va entregar la navalla. En no saber què fer-ne, se la va emportar a casa, la va netejar, la va embolicar amb paper de plata i la va guardar en un calaix; fins que el dia següent es va desplaçar a Salou, la va trencar i en va tirar una meitat al mar i l'altra en uns arbustos.

Moreno, a part de la pena de presó per un delicte d'homicidi, ha d'indemnitzar amb 100.000 euros el fill de la víctima, amb 25.000 la seva mare i amb 6.000 cadascuna de les seves dues germanes; i té prohibit acostar-se a Vallmoll per un termini de 15 anys. A banda, la noia que va amagar la navalla ha estat condemnada a sis mesos de presó per encobriment; un dels joves haurà de pagar una multa de 12 euros diaris durant 20 dies per una falta de maltractament d'obra, i a l'altre noi se n'hi ha imposat una de 10 euros diaris durant 45 dies per una falta de lesions. En canvi, els dos han estat absolts d'un delicte d'assassinat, i les tres amigues tampoc han estat castigades per omissió del dret de socors.

LA DATA

18.05.08
Va ser el dia en què es va produir el succés,
al passeig Mata de Reus. La víctima va ser apunyalada mortalment.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.