Successos

Turistes alemanys a la recerca de cocaïna

La Policía desarticula una xarxa de nigerians que utilitzava persones de raça blanca per introduir droga a l'Estat

Els enviaven a Argentina o Equador fent-se passar per jubilats en plenes vacances

La Policía Nacional ha desarticulat un grup d'origen nigerià que utilitzava persones espanyoles i alemanyes, només de raça blanca, per introduir droga a l'Estat perquè passaven molt més desapercebudes en els controls fronterers.

La xarxa, formada per tretze membres, enviava aquestes persones com a turistes a països com Argentina, Equador i Turquia a recollir droga –habitualment cocaïna i heroïna– i traslladar-la posteriorment a l'Estat amagada entre les maletes.

La investigació va començar el mes de març, després que la Policía Nacional tingués constància de l'existència del grup. Les posteriors investigacions van permetre interceptar una arribada de droga el juliol a l'aeroport de Barajas, que va acabar amb la detenció d'una dona alemanya que portava 3,2 quilos de cocaïna en el seu equipatge.

Tres dies després els agents van interceptar un paquet postal en una oficina de correus de Montcada i Reixac dirigit a un dels principals caps de la banda. La col·laboració amb la policia holandesa va permetre detenir el portador del paquet a l'aeroport de Shcipol.

Les posteriors investigacions van permetre detenir la resta dels tretze membres de la xarxa, que estava assentada majoritàriament a Sant Joan Despí i Vilanova i la Geltrú.

Vuit dels detinguts, considerats els caps de la banda, són de nacionalitat nigeriana. La resta són de nacionalitat espanyola i alemanya. Entre els detinguts hi ha dones i un home que supera els 60 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.