Successos

Ingressen al psiquiàtric de Can Brians l'assassí d'àvies

Les autoritats penitenciàries van fer traslladar Joan Vila al centre penitenciari de Sant Esteve Sesrovires perquè hi havia risc d'autolesió pel seu estat depressiu

L'assassí confés va rebre insults dels presos de Figueres

Les autoritats penitenciàries han decidit fer traslladar a Joan Vila Dilme, el confés d'haver matat tres àvies al geriàtric La Caritat d'Olot, al centre penitenciari de Can Brians I de Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat. L'acusat estava empresonat des de dijous passat a la presó de Figueres, però ahir va ser ingressat al centre penitenciari barceloní en què serà atès en la unitat hospitalària psiquiàtrica penitenciària. Segons van assegurar les fonts penitenciàries consultades per aquest diari, Joan Vila va entrar “molt dèbil” a la presó de Figueres i va haver de ser assistit per facultatius mèdics.

“Matavelles” i “assassí”

L'home està en un estat de depressió ja que, a mesura que han anat passant les hores i els dies després del triple assassinat, Vila s'està adonant del que va fer i està abatut. Tot i així, alguns presos amb acusacions greus, que potencialment podrien estar molts anys en la garjola, han de seguir un protocol perquè s'avaluï el seu estat d'ànim. Pel que fa al cas de Vila, s'ha vist que hi ha un cert risc i, per evitar que s'autolesioni, s'ha procedit a ingressar-lo al centre psiquiàtric de Can Brians I. A més, el seu estat d'ànim encara s'ha agreujat més després que un cop va entrar a la presó de Figueres, diversos presos el van rebre amb un ambient hostil i amb insults. Vila va haver de sentir escridassades qualificant-lo de “matavelles” i “assassí”. Segons van afirmar fonts penitenciàries, a partir d'ara Vila estarà perfectament i especificament vigilat a Sant Esteve Sesrovires, on està controlat les 24 hores. L'acusat no està amb els altres reclusos, sinó que està en una cel·la en què rep l'atenció necessària per evitar qualsevol autolesió. No hi ha cap mena de previsió de quan tornarà a la presó de Figueres, si és que hi torna.

Antecedents psiquiàtrics

Joan Vila ja feia molt de temps que estava en tractament psiquiàtric i s'ha de medicar diàriament. El seu tractament constava, a més de la consulta al psiquiatre, de cap a 5 pastilles al dia: dues al matí, una al migdia i dues a la nit. Gairebé tots són antidepressius, pel control de l'estat nerviós i ansiós, i per les alteracions de personalitat. Durant els assassinats, Vila va confessar que com que se sentia eufòric, “com si fos Déu”, va deixar de prendre la medicació. Aquest factor, a més de la ingesta excessiva de calimotxo i cava, li van fer perdre el control.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.