El síndic Francesc Boya destaca el paper important de les forces de seguretat a la Vall d'Aran

En el marc d'un acte institucional amb representants dels Mossos d'Esquadra i les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, el síndic d'Aran, Francesc Boya, ha justificat l'organització d'un acte d'aquesta categoria on «no hi ha Estat de Dret sense seguretat i la seguretat és responsabilitat de les administracions», i on l'Aran «és un país de fronteres, tot i que aquestes siguin cada vegada més difuminades, i les forces de l'ordre hi juguen un paper important». La convivència i diàleg «permanent» entre tots els cossos, ha dit, és «clau». El cap dels Mossos a l'Aran, Xavier Zapater, ha destacat el protocol de violència domèstica que han engegat de forma coordinada amb l'Espitau dera Val d'Aran.

El cap dels Mossos a l'Aran ha parlat també de les habituals accions coordinades amb altres forces de l'Estat i la gendarmeria francesa, les quals van permetre intervenir 20 quilos d'haixix fa un any, que anava cap a França, com a exemple destacat. El delegat d'Interior al Pirineu, Àngel Joval, ha destacat que la finalització fa pocs mesos del desplegament dels Mossos a Catalunya ha repercutit en més reforços que han arribat a Aran, i que des de fa poc tenen un nou dinamitzador a Aran, que s'encarrega de donar la benvinguda als nou mossos i a la seva formació. El síndic d'Aran ha emplaçat a tots els presents a una nova convocatòria d'aquest acte per a l'any vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.