Successos

successos

Un noi de Cornellà del Terri desapareix al mar a Mèxic

Eduard Burillo feia submarinisme a l'illa de Cozumel i diumenge va desaparèixer

El jove havia començat a treballar fotografiant turistes per a un complex hoteler de la zona

L'armada mexicana busca des de diumenge passat un jove que vivia a Cornellà del Terri Eduard Burillo Rodríguez, de 24 anys, que va desaparèixer mentre practicava submarinisme a l'illa mexicana de Cozumel, una zona turística al davant de les costes de Cancún.

Segons va explicar ahir a aquest diari el cònsol Javier Marañón, Eduard Burillo havia començat a treballar per a la important empresa hotelera Iberostar Cozumel, a través d'una empresa de submarinisme subcontractada d'aquesta, Dresser Divers, i la seva feina consistia a fer immersions i des del fons del mar fotografiar els turistes que practicaven snorkel, el busseig sense ampolles, és a dir, només amb un tub. La finalitat de la seva feina era vendre les fotografies als turistes com a record.

Però diumenge, mentre practicava submarinisme, ell anava amb ampolles, a la zona del Palancar –una reserva protegida on és habitual la pràctica dels esports nàutics–, Eduard Burillo va desaparèixer. Un responsable de Dresser Divers va alertar les autoritats, cap a les cinc de la tarda, per avisar que un dels seus treballadors no havia sortit a la superfície. El mateix diumenge, segons va apuntar Marañón, l'armada mexicana va començar les tasques de recerca del jove, que es van allargar fins ahir, sense èxit. Fonts de la Capitania Marítima de Cozumel van apuntar a l'agència Efe que en el cas que Burillo s'hagi afogat, les condicions meteorològiques actuals, que han fet baixar molt la temperatura de l'aigua, farien retardar l'aparició del cos a la superfície. “No podem assegurar que s'hagi afogat però continuarem la recerca perquè la zona on va desaparèixer és molt àmplia”, van dir les mateixes fonts.

Mentrestant, el cònsol, Javier Marañón, manté contactes telefònics amb la mare de Burillo per informar-la sobre l'evolució de les tasques de recerca. Fins ahir, Marañón no va poder donar cap notícia ni positiva ni negativa sobre el parador del jove desaparegut.

Eduard Burillo residia a Cornellà del Terri, amb els seus pares, tot i que actualment el pare s'ha traslladat a viure a Banyoles. Burillo, com la seva germana, havia estudiat a Banyoles. Ahir aquest diari no va aconseguir contactar amb ningú dels familiars del jove, que havia anat a Mèxic i hi havia trobat una feina, la qual cosa fa pressuposar que, com a mínim, tenia la intenció de viure una temporada en aquest país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.