Successos

cornellà del terri

Cap rastre del desaparegut al mar a Mèxic

L'armada abandona la recerca activa del jove Eduard Burillo

L'armada mexicana ha suspès la recerca activa del jove de Cornellà del Terri Eduard Burillo Rodríguez, de 24 anys, que va desaparèixer mentre feia submarinisme a la zona del Palancar, a l'illa mexicana de Cozumel. El consol honori espanyol a Cozumel, Javier Marañón, va explicar ahir que la recerca s'ha abandonat, tal com marca el protocol, transcorregudes les 72 hores des de la desaparició sense haver trobat cap rastre del desaparegut. Ara les autoritats marítimes han donat avís a totes les embarcacions de la zona perquè estiguin alerta en cas que divisin res al mar que pugui ser el cos del jove submarinista. També s'ha comunicat a les capitanies d'altres zones com ara Tulum, Playa del Carmen, Puerto Morelos i Isla Mujeres, per si els corrents marins haguessin arrossegat el cos a molta distància.

La desaparició de Burillo, que treballava en pràctiques amb l'empresa Dresser Divers fent fotografies als turistes allotjats a la cadena Iberostar Cozumel, es remunta al diumenge a la tarda. Burillo i els seus companys van anar a dur els turistes en barca a fer snorkel, immersió amb tub i ulleres, al Palancar. Després de fer una estona de snorkel amb els turistes i fer-los fotos, Burillo va pujar a la barca i allà es va posar les ampolles i la resta d'equip per fer submarinisme i es va tirar a l'aigua. “El seu error va ser submergir-se sol, sense el perceptiu acompanyant”, va apuntar ahir el cònsol, Javier Marañón. El cas és que quan ja tothom havia pujat a la barca i els turistes es preparaven per tornar a l'hotel van advertir que Burillo no hi era. “On és el fotògraf?”, es preguntaven. Però Burillo no va aparèixer i llavors els responsables de Dresser Divers van avisar de la seva desaparició i va començar la recerca.

Javier Marañón està en contacte continu amb els familiars d'Eduardo Burillo, que esperen notícies sobre el parador del jove, abans de decidir si viatgen cap a Mèxic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.