Successos

successos

Set persones s'intoxiquen per la mala combustió d'estufes, a Albons i Roses

Tots els ferits, de dues famílies, van ingressar a la cambra hiperbàrica de l'hospital de Palamós

Hi ha onze intoxicats més en altres poblacions catalanes

Un total de divuit persones van ser ateses ahir a la matinada en diferents centres sanitaris per intoxicacions lleus, entre les quals hi ha dues famílies gironines, una de les quals va intoxicar-se a conseqüència de la mala combustió d'una estufa de gas a Albons i l'altra, pel mal estat d'un braser en un habitatge de Roses.

El primer dels incidents a la demarcació gironina va passar cap a dos quarts de dues de la matinada. Un matrimoni i els seus fills de 13 i 5 anys, originaris del Magrib però residents des de fa anys a Albons, escalfaven la casa, situada al número 11 del carrer Cases Verdes, amb una estufa de gas. Pel que han explicat els bombers, que van ser alertats dels fets i hi van enviar quatre dotacions, sembla que la mala combustió de l'aparell va causar greus problemes respiratoris a tots els membres de la família. Una ambulància del SEM va traslladar els quatre afectats a l'hospital de Palamós. El responsable mèdic va explicar ahir que van tenir problemes respiratoris, vòmits i cefalea, motiu pel qual van ser ingressats a la cambra hiperbàrica del centre. Al migdia estava previst donar-los l'alta.

A Roses, van resultar intoxicats un home i les seves filles, bessones, de 18 anys. En aquest cas, la família s'escalfava amb un braser que tampoc funcionava correctament i els va causar intoxicacions per monòxid de carboni. El metge del CAP de Roses els va atendre en primera instància però després va alertar una ambulància del SEM, que va traslladar-los tots tres a l'hospital de Figueres. Donada la situació dels ferits, finalment se'ls va traslladar a l'hospital de Palamós, on també van ingressar a la cambra hiperbàrica, on se'ls retorna als nivells correctes d'oxigen.

LA XIFRA

7
persones
van resultar intoxicades a la demarcació gironina en una nit per problemes amb estufes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.