Els lladres silenciosos roben en tres cases a Riells i Viabrea en dues nits

Van provar-ho en tres domicilis més i l'Ajuntament ja ha augmentat la vigilància

La nit de dimarts a dimecres, els lladres van cometre dos robatoris i dues temptatives de robatori en cases del nucli del municipi. Van forçar les finestres o el pany –en un cas van desmuntar el bombí– i van passejar-se pels domicilis mentre la gent dormia. Per poder anar més de pressa i no despertar els inquilins, van optar per agafar diners, mòbils i joies i van descartar els objectes més pesants –en un dels habitatges, però, es van endur un ordinador portàtil–. L'endemà a la nit, va haver-hi un altre robatori consumat i un tercer intent, sempre amb el mateix modus operandi, en unes cases que estan bastant a prop de les altres que havien estat assaltades.

L'alcalde, Josep Maria Bagot, ha explicat que s'ha incrementat la vigilància policial i la mesura sembla que ha funcionat. «He parlat amb un dels afectats. El més preocupant no són les coses que li han robat, sinó que els lladres entressin a casa seva amb gent a dins», ha afegit Bagot.

Deu lladres de bars

Els Mossos d'Esquadra han detingut deu joves acusats d'haver robat en una trentena d'establiments d'arreu de Catalunya, sobretot en bars. Segons la policia, els membres d'aquest grup robaven vehicles de gran cilindrada i els canviaven les matrícules. Amb els cotxes es desplaçaven per diversos municipis i, algunes vegades, els encastaven contra els locals. Un cop dins dels bars, el seu principal objectiu eren les màquines escurabutxaques –les rebentaven amb destrals o malls–. Sempre anaven amb la cara tapada i amb guants per evitar ser identificats. Els lladres actuaven, bàsicament, a les comarques d'Osona, Vallès Oriental, Bages, Solsonès i el Berguedà, però també van robar en alguns municipis gironins: Palamós, Mont-ras i Maçanet de la Selva. Quatre dels deu detinguts han ingressat a la presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.