Successos

SUCCESSOS

Un marrà mata un home al seu mas de Vilafreser

L'animal va envestir la víctima quan el tenia de cara i li va provocar un gran traumatisme toràcic

Un marrà del mas Rajolers de Vilafreser va matar dijous al matí l'home gran de la casa, Joan Gratacós Busquets, de 88 anys, que, segons ha determinat la investigació, va rebre una envestida molt forta del mascle oví mentre l'home era dret i tenia de cara l'animal.

Els fets van passar en algun moment del matí, quan Gratacós era sol a la casa. Quan els seus familiars van tornar a l'hora de dinar se'l van trobar estès a la zona de l'hort, on solen pasturar el petit escamot de mitja dotzena d'ovelles que tenen. Van avisar els serveis d'emergència i els Mossos, que van comprovar que feia estona que l'home era mort. Tots els indicis van apuntar cap al marrà com a causant de la mort, ja que tenia restes de sang al banyat i les potes. L'autòpsia que es va practicar l'endemà va confirmar que l'home havia mort a resultes de la brutal tussada del marrà, que l'hauria envestit mentre era dret i el va tombar. El succés va motivar que la nit de Cap d'Any se suspengués el sopar i els actes populars previstos a Vilafreser. Els funerals per Joan Gratacós se celebraran demà dilluns a les 11 del matí a l'església de Sant Esteve de Guialbes.

El cas de Cornellà

A la mateixa comarca del Pla de l'Estany hi ha un precedent similar al de Vilafreser. El 18 d'abril del 1989, Antònia Solà Rigat, de 77 anys, una dona pastora de Rabós del Terri, al municipi de Cornellà, va morir en ser atacada per un boc mentre feia pasturar el seu petit ramat. En aquell cas, els amos del mascle li havien retallat un xic les banyes perquè ja sabien que era molt agressiu, però així i tot va matar la seva mestressa també a base de tussades al cap de la dona.

LA DATA

30.1.2010
és el dia
que el marrà va atacar l'home al mas Rajolers i li va provocar la mort.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.